Pagès Editors acaba de publicar Escultors de la festa, el primer llibre sobre la professió de disseny i construcció d’imatgeria festiva a Catalunya -dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu divers-, que es publica, possiblement, en el millor moment de la seva història.
Escrit per Manel Güell, formador, consultor, coach d’equips i professor de la Universitat de Barcelona, aquesta obra té com a protagonistes tres dels tallers més importants a Catalunya que es dediquen a la creació d’aquesta imatgeria festiva, Sarandaca, Ventura&Hosta i Dolors Sans. I és que el llibre fa un recorregut sobre la història i evolució dels tres tallers, exposant també les seves opinions sobre la festa popular mitjançant entrevistes en profunditat.  
L’obra també és un recopilatori detallat de les tècniques i els materials de construcció que els protagonistes fan servir en el seu dia a dia, d'ençà que reben un encàrrec fins a l’entrega de la peça. L’obra s’il·lustra, en aquest apartat, amb 270 imatges, la majoria inèdites, de la imatgeria festiva dels tres tallers escultors de la festa.  
El llibre es completa amb un inventari dels aproximats 1.000 elements construïts pels tres tallers des dels seus inicis fins a l’any 2018 i amb una reflexió sobre la festa i el paper de la imatgeria i els seus creadors, des d’una perspectiva etnogràfica, folklòrica i sociològica, feta a partir d’articles de reconeguts estudiosos del tema com Bienve Moya, Amadeu Carbó, Xavier Cordomí, Paco Cruz i d’una entrevista a Jo Farb Hernández, folklorista i professora d’art a la Universitat de Califòrnia.

Veure vídeo promocional aquí.
 
Més sobre l’autor
Manel Güell Barceló és formador, consultor, coach d’equips i professor associat de la UB. Els seus darrers llibres publicats són La dirección de sí mismo. Orientaciones para directores y directoras escolares. (Horsori, 2018, escrit amb S. Antúnez), Emociones en serie. De la inteligencia emocional a la inteligencia ética (Comanegra, 2017), ¿Tengo inteligencia emocional? (Paidós, 2013) i El arte y la belleza. Para entender el arte a través del diálogo filosófico (Octaedro, 2013). En l’àmbit local és autor de la Història del teatre vilafranquí, La història de la biblioteca Popular Torras i Bages i d’un estudi sobre Eduard Vidal i Valenciano, tots ells publicats per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès