Pagès Editors acaba de publicar un nou títol dins de la seva col·lecció de novel·la gràfica, Doble Tinta. Es tracta d'Una gossa en un descampat, amb guió de la dramaturga Clàudia Cedó i dibuixos de Nono Moreno.

 

Una gossa en un descampat és l’adaptació a la novel·la gràfica de l’espectacle teatral del mateix nom, escrit per Clàudia Cedó i dirigit el 2018 per Sergi Belbel a la Sala Beckett de Barcelona. 

 

Amb una mirada poètica i també plena d’humor, l'obra aborda un dels temes tabú de la nostra societat: la mort perinatal. I és que explica la història de la Júlia i en Pau, una parella que perd el seu fill quan ella està embarassada de cinc mesos. “Un Hamlet femení”, en paraules de Sergi Belbel.

 

L’obra de teatre va ser un èxit de públic i crítica i va ser guardonada amb els Premis de la Crítica, els Premis Butaca i el Premi Núvol Apuntador. 

 

Ara presentem la seva adaptació al còmic, perquè, a través d'aquest nou format, pugui arribar a més públic. “L'obra aborda un dels moments més complexos que pot passar una persona gestant: la mort perinatal. El viatge de la protagonista, la Júlia, les seves pors, els dubtes o la seva alegria –perquè també n’hi ha, d'alegria, en els temps foscos– esdevenen un mapa necessari. Necessari tant per qui fullegi el còmic per primera vegada, com per qui va a veure l’obra al teatre o per qui té un descampat propi, potser encara per digerir”, explica la dramaturga Carla Rovira al pròleg del llibre.  

 

El text, tant de l'obra de teatre com del còmic, és un exercici imprescindible de visibilització de la mort perinatal. La posa al centre i n'ofereix una narrativa que ens parla de la vida tot parlant de la mort. "Obre el llibre i, si tens por, no pateixis; agafa't de la mà de la Júlia i deixa't portar. Descobriràs que "hi ha bellesa en els descampats, però has de mirar de prop, per veure-la", afegeix Rovira.

 

L'impactant guió de la Clàudia Cedó està meravellosament acompanyar pels dibuixos de Nono Moreno, amb un estil que ressegueix els còmics old school americans. “En Nono ha sabut copsar l'essència de l'espectacle teatral i posar-la al paper, dibuixar-la, il·lustrar-la, per tal que els lectors puguin gaudir també de la bellesa que rau als descampats”, conclou Cedó.