Pagès Editors presenta un any més el seu tradicional calendari de paret, que cada any dedica a un artista de les Terres de Lleida. En aquesta ocasió, el Calendari 2023 està dedicat a la il·lustradora i artista plàstica lleidatana Sonia Alins, amb la voluntat de donar a conèixer el seu art més personal, íntim i sincer. 


En els darrers deu anys, Sonia Alins s'ha fet un nom en el panorama artístic internacional: ha sumat una trentena de premis internacionals dels quals en destaquen diverses Medalles d’Or; en dues ocasions a Le Salon des Beaux Arts de París; dues a The Society of Illustrators de Nova York; tres Award of Excellence del Communication Arts Illustration de California i un Global Illustration Award de la Fira del Llibre de Frankfurt.

 

 

Nascuda i crescuda a Ponent, és llicenciada i Postgrau en Belles Arts a Salamanca i Postgrau en Il·lustració a l’UAB de Barcelona. Actualment treballa en el seu estudi de Lleida a la cerca de noves formes i fórmules plàstiques expressives. L’aigua i la natura li han atorgat les eines més consistents per a esdevenir una figura artística de narració poètica. També a mig camí entre el surrealisme i el romanticisme, es reconeix influenciada i captivada pel llegat dels artistes del territori; Miró, Dalí, Picasso, Goya, Barceló, així com per les obres d’Ives Klein, Joseph Cornell o Tamara Lempicka.

 

Alins Explora en l'expressivitat a través de narracions historiades, al·legòriques i simbòliques. Busca entre emocions i sentiments així com també tracta temes socials com el feminisme o l'ecologisme. Ho fa sempre amb figures humanes sobredimensionades en escenaris naturals onírics i, habitualment, amb narracions al·legòriques.

 

Manté una gran activitat expositiva, participant mundialment en exposicions, certàmens i altres esdeveniments artístics. Ha exposat individualment en quatre ocasions i vint-i-una col·lectivament, a llocs com Lleida, Anglaterra, Itàlia, Estats Units, l’Índia, la Xina, Japó o Corea, entre altres.