Pagès Editors participarà aquest més de setembre, novament, en la Setmana del Llibre en Català, un dels esdeveniments culturals més importants del país que enguany celebra la seva 36a edició.
Des de Pagès Editors fem una aposta clara per aquesta trobada, en la que portem participant més de 25 anys (des de l’any 2010 amb caseta pròpia), al tractar-se d’una trobada única on s’afavoreix el contacte entre editorials, llibreters i, sobretot, amb els lectors, el nostre principal destinatari.  
A la nostra caseta, ubicada al mòdul 36, els assistents podran mirar i fullejar els llibres que acabem de treure de la impremta i també alguns dels títols destacats del nostre catàleg.


Presentació de dues novetats  
Quant a les activitats programades, l’editorial enguany presentarà, en el marc de La Setmana, dues novetats editorials importants.  
La primera d’elles és Llibertat d’excepció, de la política i advocada espanyola Beatriz Talegón. Aquest és el tercer llibre dins de la col·lecció d’assaig 'La Guspira', dirigida per Pau Juvillà, i, d'igual manera que els dos llibres que el precedeixen -La rebel·lió catalana, de Lluc Salellas, i La centralitat, en joc, de Marta Vilalta- és fruit d'una conversa de l’autor/a amb diferents veus representatives dins del context polític i social tant català com espanyol. En aquesta ocasió, Beatriz Talegón ens planteja una reflexió sobre la llibertat d’expressió a l’Estat espanyol amb Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Mireia Boya, Valtonyc, Strawberry, Pablo Hasel i Abel Azcona. Antonio Baños és l’autor del pròleg i Jonathan Martínez, de l’epíleg. El llibre compta, a més a més, amb una salutació de Quim Torra. L’autora actualment dirigeix el Diario 16 i és articulista a diversos mitjans de comunicació.  
Aquesta presentació tindrà lloc diumenge 9 de setembre a les 19.30 hores, a l'Escenari 2 i anirà a càrrec de l’autora, Beatriz Talegón, que estarà acompanyada de l’artista Abel Azcona.  


També durant La Setmana presentarem LO MARRACO NEGRE, la nova col·lecció de novel·la negra en català que l’editorial ha posat en marxa aquest 2018, dirigida pel periodista, escriptor, traductor i agitador cultural Sebastià Bennasar,  especialista en aquest gènere.  
Dins d’aquesta col·lecció s’han publicat, des de principis d’any, sis títols: Es vessa una sang fàcil, de Manuel de Pedrolo; El Clan de Sa Ràpita, de Montserrat Espallargas; Anna Grimm. Memòria Mortal, de Montse Sanjuan; Ulls maragda, de Marta Alòs, Paradís d’ombres, de Núria Gras, i L’últim defensa, de Jordi Agut.  
En el marc d’aquest acte es presentarà, com a darrera novetat dins d’aquesta col·lecció, la novel·la Et diran que és l’atzar, de Núria Queraltó. Aquest títol toca un vessant específic del gènere negre: les històries de segrestos, ja que el llibre explica la història d’una noia que és segrestada i que pateix la síndrome d'Estocolm, és a dir, que desenvolupa una relació de complicitat amb el seu segrestador. Es tracta doncs d’una novel·la en la qual la psicologia juga un paper molt important.  
La presentació de la col·lecció i d’aquesta novetat tindrà lloc el dilluns 10 de setembre a les 18.30 hores a l’Escenari 1 i anirà a càrrec de Sebastià Bennasar, que estarà acompanyat dels escriptors Jordi Agut, Montserrat Espallargas, Montse Sanjuan, Marta Alòs i Núria Queraltó.  


Commemoració del número 200 de la col·lecció de poesia La Suda
També com a acte destacat de Pagès Editors dins de La Setmana, l’editorial commemorarà la publicació del número 200 de LA SUDA, la col·lecció de poesia creada el 1992.  
Per celebrar-ho, s’ha editat el llibre-homenatge Poemes de la Suda, 2007-2017. Es tracta d’un llibre que recull un poema de cada títol publicat des del número 101 al 199. La selecció dels primers 99 títols ja va sortir publicada al número 100, amb el títol 100 són 100. També en el marc d’aquesta celebració s’han editat unes postals commemoratives que recullen un vers de cadascun dels títols publicats dins la col·lecció. La selecció dels poemes a anat a càrrec dels poetes i directors de la col·lecció La Suda, Àngels Marzo i Xavier Macià.
Aquest acte de commemoració tindrà lloc el dilluns 10 de setembre a les 19.30 hores a l’Escenari 2 i comptarà amb la participació d’Àngels Marzo, que estarà acompanyada dels poetes Joan-Elies Adell i Teresa Colom. També alguns dels poetes que han publicat dins La Suda assistiran a aquesta commemoració.  


Signatura de llibres
Alguns dels autors destacats de Pagès Editors participaran en La Setmana signant exemplars dels seus llibres.  
És el cas de la jove poeta catalana Blanca Llum Vidal, que presentarà el seu nou poemari, Amor a la brega, un recull de poemes amb molta força en els quals conjuga perfectament la veu d’aquells autors que són els seus referents literaris amb la seva pròpia veu poètica. La signatura tindrà lloc diumenge 9 de setembre a les 12.00 hores a la caseta de Pagès Editors (mòdul 36).  
També signaran a La Setmana els periodistes Sara Montesinos i Samuel Nacar, autors de Petjades d’aigua i sal. Instants als camps de refugiats de Grècia, un llibre que fuig de les xifres i en què la vida i les persones són protagonistes, ja que recull les experiències viscudes pels autors després d’haver viatjat a Grècia el 2016 per a treballar de voluntaris en diversos camps de refugiats europeus com Lesbos, Idomeni, Vasiliká o Calais. La signatura d’exemplars tindrà lloc el dimarts dia 11 de setembre a les 12.30 hores, a la caseta de l’editorial (mòdul 36).
També signarà el seu llibre el filòsof Joan Garcia del Muro Solans, autor de Good bye, veritat. Una aproximació a la postveritat. Joan Garcia del Muro és professor a la Universitat Ramon Llull i un dels assagistes més guardonats en literatura catalana. L'obra reflexiona de forma pausada sobre la postveritat i alerta sobre les conseqüències de la pèrdua de sentit del concepte de veritat. Aquesta obra ha estat premiada amb el 34è Premi d'Assaig Josep Vallverdú 2017. La signatura de llibres tindrà lloc el dimecres 12 de setembre a les 19.00 hores (mòdul 36).
Per últim, també signarà el seu llibre Núria Martínez, autora de Peces d’un trencaclosques, una colpidora novel·la en la qual la protagonista haurà d’aprendre a encaixar les peces de la seva vida després de la mort del seu fill. L’única solució possible passarà per la renúncia i la clau serà com afrontar-ho sense caure en l’espiral de l’abandó. La signatura tindrà lloc a la caseta de Pagès Editors el dijous 13 de setembre a les 18.00 hores (mòdul 36).

Activitats de Pagès Editors a l’estand d’Andorra i de l’Associació del Llibre del Pirineu
Pagès Editors participarà en dues activitats organitzades a l’estand conjunt del Govern d’Andorra i l’Associació del Llibre del Pirineu. En concret, dissabte 8 de setembre, a les 11.00 hores Vicenç Villatoro portarà a terme, a l’Escenari 2, la presentació de diferents novetats editorials pirinenques, entre les quals hi haurà els següents llibres de Pagès Editors:   
- Poema per a Jana, de Pep Cortés. Premi poesia La Grandalla 2017.
- Roda el foc. 30 anys de falles a Andorra la Vella, d’Albert Roig
- Diccionari etnogràfic Pallarès, d’Issac Beà i Sebastià Jordà
- Com va néixer el mirador del Roc de Quer, de Raimon Diaz. Premi d’assaig d'Andorra 2017.


També en aquest estand una de les nostres escriptores, Núria Gras, signarà el seu llibre, Paradís d'ombres, dissabte 8 de setembre, a les 17.00 hores (caseta 42).