Pagès Editors participarà un any més en la Setmana del Llibre en Català, una edició que enguany estarà marcada per les limitacions i restriccions que comporta la pandèmia de la Covid-19. L’editorial participa, però, amb la confiança i il·lusió que, amb les mesures de seguretat i protocols establerts per la organització en coordinació amb els expositors, la pandèmia no aturi la lectura, que aquesta edició tiri endavant i La Setmana sigui un any més un punt de trobada de les editorials i autors amb els lectors i un dels esdeveniments culturals i de foment de la lectura més importants de l’any.

Presentacions
La situació actual ha fet que es redueixin els dies de fira i les activitats al mínim, de manera que enguany Pagès Editors hi presentarà dues publicacions destacades dins del seu catàleg, dos llibres que han sortit aquest any però que han vist la seva publicació i promoció afectades pel confinament.
Es tracta de Tu no ets la teva selfie. 9 secrets digitals que tothom viu i ningú explica, un assaig de la doctora en sociologia i investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE Liliana Arroyo que ofereix una visió crítica i constructiva de com les emocions ens governen molt més del què ens pensem i com són la benzina de totes les tensions, angoixes i alegries que ens aporten les xarxes socials. La presentació tindrà lloc dissabte 12 a les 17 h, a l’escenari de La Setmana, i comptarà amb la participació de l’autora, de Jaume Funes i Ignasi Aragay.
La segona publicació de Pagès Editors que es presentarà en la trobada és Del procés a la revolta, Crònica en primera persona dels dies que els carrers van dir prou, un llibre elaborat a tres mans per Eduard Ballesté, Albert Mercadé i Pau Venteo que recull les imatges de la resposta a la sentència del judici al procés independentista català, que es va fer pública el 14 d’octubre de 2019. El text també aplega, per primera vegada, el testimoni del jovent que va ser represaliat i empresonat per aquests fets. La presentació tindrà lloc el diumenge 13 a les 16.30 h, a l’escenari de La Setmana i hi participaran Enric Pujol, Jordi Pesarrodona, Eduard Ballesté i Joan Sala.

Signatures
Durant els dies que dura La Setmana hi passaran a signar els seus llibres alguns dels autors que han presentat novetat durant els darrers mesos.
Així, el dia 9 els lectors podran trobar a Marta Alòs; el dia 10 hi haurà Marta Pérez Sierra; el dia 11 hi hauràn Adam Majó, David Marín, Sebastià Bennasar, Sara Montesinos i Martí Albesa; dissabte dia 12 hi haurà Montse Sanjuan i Liliana Arroyo i, finalment, el dia 13 hi haurà Eduard Ballesté, Albert Mercadé i Pau Venteo.

IMATGE DE LES PRESENTACIONS I SIGNATURES




Activitats de La Setmana a Lleida
En el marc de la celebració d’aquesta trobada cultural, també s’han organitzat un seguit d’activitats a la ciutat de Lleida, on es troba la seu editorial de Pagès Editors, i en col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida i el Cafè del Teatre. Es tracta de tres converses i un contacontes virtual.
La primera conversa tindrà lloc dimarts 8 a la Plaça Sant Francesc, a les 19 h, i comptarà amb la participació de Marta Alòs i Constantino Montañés, que presentaran els seus llibres, L’origen del pecat i La història de Nu, respectivament.
Dimecres 9, a les 19 h, també a la plaça Sant Francesc, tindrà lloc una conversa entre Montse Sanjuan, autora de Dues dones, i Teresa Ibars, amb Àtles de l’oblit.
Així mateix, dijous 10 de setembre, a la mateixa hora, hi haurà una conversa entre David Marín, autor d’Aplletown, i Anna Sàez, autora de Batre Records (Editorial Fonoll).
Finalment, la setmana vinent hi haurà diferents presentacions virtuals de Rigo i Roc als perfils d’Instagram i de llibreria Genet Blau i Pagès Editors.
Per participar en les activitats presencials de La Setmana a Lleida hi haurà, en tots els casos, aforament limitat i control d’accés, així com ús obligatori de mascareta.

IMATGE DE LES PRESENTACIONS  A LLEIDA