El Gremi de Floristers de Lleida i el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, en col·laboració amb l'editorial lleidatana Pagès Editors, posaran en marxa aquest 2023, per primera vegada, una campanya que té com objectiu final el foment de la lectura d'autors i autores de les Terres de Lleida.

 

En el marc d'aquesta campanya, diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, floristes i forners obsequiaran els seus clients amb unes targetes impreses amb breus fragments de textos literaris d'autors locals proporcionades per Pagès Editors, qui farà una selecció d'entre les seves novetats més destacades. 

 

Aquestes targetes s'inseriran en els productes que comprin els clients de floristes i forners durant aquesta jornada festiva. 

 

L'objectiu d'aquesta campanya de col·laboració entre els diferents agents del teixit empresarial lleidatà compromesos amb l'èxit de la Diada de Sant Jordi a la demarcació de Lleida és portar les paraules dels escriptors i escriptores de casa nostra a totes les cases, donar a conèixer l'incalculable valor que aquests aporten a la nostra cultura i reivindicar, en definitiva, el valor cultural, social i personal de la lectura.

 

La campanya ‘Llegim Lleida’ permetrà, a més a més, que floristes i escriptors tinguin un altre punt de trobada en un dia tan important per als dos gremis.
 
“La diada de Sant Jordi és una de les jornades més estimades per la nostra societat i un moment clau per la cultura del país. Roses, llibres i pa són béns preuats en un dia en què l'amor i la lectura són els protagonistes. Amb la campanya ‘Llegim Lleida’ els tres gremis s'uneixen per posar-los en valor i celebrar de forma conjunta aquesta estimada Diada”, conclouen els implicats. 

 

Els floristes i forners lleidatans obsequiaran els seus clients amb unes 15.000 targetes d'una trentena d'autors locals, en total, aquest Sant Jordi de 2023.