Pagès Editors, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i l’Escola d’Escriptura de Lleida (EELL) convoquen el Primer Premi de Relats Breus i microrelats El Segre de Negre 2018, un certamen que se celebra dins el marc de la tercera edició del festival de novel·la negra i criminal El Segre de Negre, que tindrà lloc els propers 1 i 2 de juny.

Es tracta d’una ampliació del concurs de microrelats a través de Twitter, #micronegre, que va tenir lloc l’any passat durant la celebració del festival amb un gran èxit de participació. Enguany, el premi tindrà dues categories, una de microrelats i una de relats breus, de gènere negre o policials en ambdós casos.

Aquest premi té com a objectiu promoure l’escriptura de textos literaris de gènere negre en petit format i fomentar la participació i la complicitat de la ciutadania amb el festival.

Requisits i premis


- #micronegre: els participants hauran d’escriure un microrelat de 280 caràcters com a màxim, inclòs el hashtag del concurs, a la xarxa social Twitter. S’hi podrà participar des del dia 27 de maig fins al 30 de maig de 2018.

- relat breu: els participants hauran d’escriure un text de 2.500 caràcters com a màxim. Es podrà participar des del dimecres 25 d’abril fins al 25 de maig.

El jurat del premi està format per l’escriptora Montse Sanjuan; l’escriptor, periodista i professor de l’EELL, David Marin; l’escriptora i professora de l’EELL, Rosario Curiel; el periodista Francesc Guillaumet; el periodista i escriptor Jaume Barrull, i l’experta en literatura negra Charo González.
El guanyador/a del concurs de microrelats podrà gaudir d’un menú per a dues persones al restaurant 1203 de Lleida. Pel que fa als relats breus, el guanyador podrà participar, de forma gratuïta, en un taller d’escriptura, a escollir, de l’Escola d’Escriptura de Lleida.

Hi haurà un accèssit per al finalista consistent en un xec regal per a un tractament a la Clínica Nexus de Lleida.
L’entrega de premis es durà a terme, com a acte previ al festival, el dia 31 de maig al Cafè del Teatre de Lleida en el marc d’un acte públic conduït per la directora de l'Escola d'Escriptura de Lleida, Núria Serrate, amb l’acompanyament de la gestora cultural Rosa Mesalles i el poeta i professor Anton Not, durant el qual es farà una lectura d’una selecció dels relats i microrelats presentats al concurs. També participarà en aquest acte el Jerome Frayssinet Gipsy Swing Quartet que amenitzarà la lectura dels textos amb la seva música.

Bases oficials del concurs aquí.