La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la lleidatana Àngels Ponsa, ha visitat avui divendres la seu de Pagès Editors, convidada per l'editorial dins dels actes de la celebració del seu 30 aniversari.

Ponsa ha felicitat l'editorial per ser "un referent a tot el país, no només a Lleida, cosa que per mi té un valor afegit, perquè és referent tot i ser una editorial de fora del que és l'epicentre, foa de l'àrea metropolitana i de la ciutat de Barcelona".

"He vingut perquè els volia felicitar per aquests trenta anys, volia ser-hi i conèixer les instal·lacions", ha dit.

En respostes a preguntes dels periodistes, la consellera també ha parlat del gran patiment que ha sofert el sector del llibre i la cultura a causa de la crisi de la covid i el confinament.

"Tothom ha patit molt, però el sector del llibre ha tingut la sort que durant la pandèmia hem llegit més, l'índex de lectura ha augmentat molt, perquè durant els mesos de confinament sort hem tingut de sentir una música, de llegir un llibre, de poder veure una obra a les pantalles, i ens hem pogut refugiar en la cultura", ha explicat.


En aquest sentit ha fet una crida a la població: "és moment de tornar a la cultura el que la cultura ens va donar durant la pandèmia, que ens va donar molt, ens va cuidar molt i ho va fer d'una manera molt generosa i molt altruista. Doncs ara li hem de tornar nosaltres", ha demanat.

 

Pagès Editors va ser creada l'any 1990 a Lleida i va néixer amb l'objectiu de publicar llibres en llengua catalana i occitana. En aquestes tres dècades, la firma editorial ha publicat 3.000 títols en català i uns 1.400 amb el segell en castellà, Editorial Milenio.

 

Ponsa ha pogut conèixer les instal·lacions, així mateix, d’Arts Gràfiques Bobalà, empresa que ofereix serveis d’edició de llibres, confecció de qualsevol tipus d’imprès, material publicitari, papereria corporativa, revistes, catàlegs, i segells de cautxú, entre altres; i de l’empresa distribuïdora de publicacions Nus de Llibres.


La consellera ha visitat les instal·lacions de la mà del fundador de l’empresa, Lluís Pagès, i de la directora general, Eulàlia Pagès. Han acompanyat a Ponsa Miquel Àngel Cullerés, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida; Ramon Farrer,  delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, i Toni Postius, el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme.