Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Cassandra

Més vistes

Autor(s)


Cassandra

 • Autor: Guitart Comaposada, Kima ; Llobera Serra, Laia
 • ISBN: 978-84-1303-333-4
 • 56 pàgines
 • Tapa dura
 • 290 x 180 mm
 • Col·lecció: Diàlegs Nº 08
 • Data de publicació: Febrer 2022
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  19,00 €
  Cassandra ha estat assassinada. L’assassinat succeeix fora de l’escena, tant de l’antiga tragèdia d’Èsquil (Agamèmnon de l’Orestia) com del relat modern, el monòleg de Cassandra davant de les portes del palau de Micenes, de Christa Wolf, l’obra que ha inspirat Kima Guitart. A l’obra de Kima Guitart són les sedes de sang les que ens relaten tota la història, amb els seus plecs, que són el gest i l’expressió de les robes (Gilles Deleuze), les intensitats i gradacions del vermell en el seu estat de sedes que desborden el recipient com la sang que es vessa sense parar de la copa, sedes caigudes, cadàvers. La construcció de Llobera passa per l’estrofa breu, epigramàtica, i conforma un perfecte diàleg amb les sedes de Kima Guitart. El blanc, la delicadesa, la sang. Format en major part per quartetes i tercets —també hi trobem una tanka—, es val en tot moment de la simplicitat d’allò que s’hi exposa, tant a nivell formal com de llaços semàntics. I això fa que la connexió lectora sigui pràcticament immediata, amb ferida i sotrac inclosos.

  Les sedes de sang de Kima Guitart, tremendament subtils, mostren el misteri de com darrere de l’horror pot erigir-se la bellesa, de com la bellesa és producte de l’horror. 


  Esteve Plantada: "Laia Llobera, una veu per poder entendre tot allò que va condemnar tantes i tantes Cassandres a la foguera." 

  Kima Guitart és una artista tèxtil, dissenyadora i artesana, pionera a l'Estat Espanyol en la tècnica de pintura en seda. Empra la tècnica xinesa i japonesa d'estampació donant-li un toc personal amb influència mediterrània. Part de la seva obra és una convinació de tradició i d'avantguarda. Als seus vestits poden trobar-se cites ocultes a textos de Paul Valèry, Pablo Picasso, Stéphane Mallármé o Salvador Espriu. El 2013, va realitzar una donació de la seva obra al Museu de l'Estampació de Premià de Mar, a Barcelona.

  Laia Llobera i Serra (Barcelona, 1983) és una escriptora, poeta i i traductora catalana. És Doctora en Llengua i Literatura Catalana i llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB. S'ha especialitzat en l'estudi i la crítica de la poesia catalana del segle xx i en l'obra narrativa d'Anna Murià. Ha publicat articles de divulgació i ressenyes literàries a revistes especialitzades, com Serra d'Or, Poetari i Quadern de les idees, les arts i les lletres. Els seus poemes han estat traduïts a l'anglès.