Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No teniu articles a la cistella de la compra.

Subtotal: 0,00 €

Terra cremada

Més vistes

Autor(s)

Terra cremada

 • Autor: Juvillà Ballester, Eloi
 • ISBN: 978-84-1303-430-0
 • 182 pàgines
 • Tapa rústica amb solapes
 • 150 x 230 mm
 • Col·lecció: Argent Viu Nº 168
 • Data de publicació: Gener 2023
 • Veure primeres pàgines
 • Disponibilitat: En existència

  17,00 €
  “El debat sobre el canvi climàtic s’ha acabat. Només cal que vingueu a l’estat de Califòrnia. Observeu-ho amb els vostres propis ulls. No és un debat intel·lectual. Ni tan sols és discutible. És una maleïda emergència climàtica. Això és real”. Eren les paraules de Gavin Newsom , governador de Califòrnia, mentre visitava les zones devastades per les flames durant el setembre del 2020. Una realitat que a casa nostra hem viscut l’estiu del 2022, amb les onades de calor encadenades, la sequera i els incendis fora de control. Ha estat el preludi del món que ens espera, immers en un canvi climàtic global, que generarà les migracions mes grans de la història de la humanitat i que requerirà grans dosis d’adaptabilitat i sacrifici. El llibre explica els múltiples actors i factors que intervenen en aquest procés i com fer front a l’emergència climàtica. L’immobilisme ja no és una opció.

  El canvi climàtic ja no és un concepte de futur, és tan actual com per ser el centre d’una trama político-diplomàtica que enganxa perquè sembla més una premonició que una ficció. 


  Quan hem de canviar el què mengem i comprem, el com ens movem i treballem i a més, ho hem de fer ràpid i contra el sistema dominant, estem davant d’una revolució. 


  En un món cada cop més global, la protecció del clima i les inversions en adaptació passaran a ser un requisit previ per a la pau i l'estabilitat. S’equivoca qui veu en tot això només una transformació. 

  Eloi Juvillà va néixer a Lleida quan encara ningú no parlava del canvi climàtic. És arquitecte, especialitzat en sostenibilitat i ciutats saludables. Treballa a la Diputació de Barcelona, on ha endegat l’estratègia del verd urbà, i forma part del grup de treball Entorn Urbà i Salut. Ha coordinat les publicacions Renaturalització de la ciutat (2019), Propostes per a l’ambientalització de concursos públics d’edificació (2018), redactada conjuntament amb el Consell per a l’Edificació Sostenible (GBCe), i la Guia i cercador online per a la selecció d’espècies del verd urbà (2015). Actualment forma part de l’equip impulsor del Pla Clima de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’assolir la neutralitat climàtica de la institució l’any 2030. És coordinador del postgrau d’Urbanisme i Salut de la UPC-UVIC i membre de la junta de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori.