Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Els últims de Cuba

More Views

Writer

Els últims de Cuba

 • Writer: Gómez-Font, Àlex
 • ISBN: 978-84-1303-350-1
 • 216 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 150 x 230 mm
 • Collection: Lo Marraco Nº 382
 • Release date: February 2022
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €18.00
  Nat King Cole, Fidel Castro, Che Guevara, Pau Casals, Benny Moré, Celia Cruz, Lucky Luciano, Édith Piaf, el mestre Gonzalo Roig i Armando Romeu Jr. Aquests són alguns dels noms que treuen el cap per les pàgines d’aquest relat. Una història protagonitzada per tres persones. Un escolà de Montserrat que passa de cantar davant Himmler, a la Barcelona dels cabarets per després fer el salt a una orquestra que el portarà a triomfar al mític Tropicana de l’Havana. Un noi que mentre està fent una gira desastrosa pel Marroc rep un carta que el convida a tornar a Barcelona per assajar amb una nova orquestra que debutarà a l’Havana. I finalment un pare que fuig de l’horror de la guerra civil camí a Cuba on creixeran els seus dos fills amb el Casal Català i la vida amb la colònia de catalans de l’Havana. Un relat real que situa els protagonistes a la Cuba de Fulgencio Batista, alterada amb l’arribada de la Revolución de Fidel Castro.

  La novel·la és fruit d’un procés de recerca de l’autor, guionista de nombrosos documentals audiovisuals, sobre músics catalans que durant els anys 40, 50 i 60 es van buscar la vida a l’estranger, sobretot a l’Amèrica Llatina. 


  Va dirigir el documental L’home Orquestra, escollit per la secció oficial del Festival In-Edit, que explica la història de Jesús Peyrón i de tota una generació de músics de Barcelona que van gaudir d’un enorme èxit a Cuba, abans de la Revolució de Fidel Castro. 


  Àlex Gómex-Font és divulgador musical, entre altres, autor del llibre de Pagès editors "Zeleste i la música laietana". 

  Àlex Gómez-Font (Caldes de Montbui, 1976). Autodidacta inquiet, partint de la música ha creat un univers personal que l’ha portat a navegar lliurement en un estil on la música ha estat el punt de partida per obrir-se a noves temàtiques. Ha escrit diversos llibres d’història musical, sobretot centrats en la música popular durant la dècada dels seixanta i setanta del passat segle. Ha realitzat tasques d’editor literari i ha dirigit, escrit i coordinat diversos projectes discogràfics. En el terreny audiovisual, entre altres, ha impulsat i dirigit diversos treballs amb força ressò. Ha col·laborat a la ràdio, premsa i televisió i ho segueix fent quan pot i el deixen. Creu en la divulgació i els beneficis vitals de la música.