Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Del Liceu Escolar a l'exili

Más vistas

Autor(es)

Del Liceu Escolar a l'exili

 • Els Godàs i Vila, una família lleidatana

 • Autor: Godàs Bastida, Francesc
 • ISBN: 978-84-1303-137-8
 • 200 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Guimet Nº 234
 • Fecha de publicación: Octubre 2019
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  17,00 €
  Basada en arxius i confidències dels mateixos protagonistes, aquesta és la història d’una família ben arrelada a Lleida que l’exili en va allunyar. Els seus orígens, la Lleida republicana, la guerra, la desfeta i l’exili, les penalitats de qui va restar a Catalunya, componen la descripció d’una família amb força trets comuns amb d’altres, però amb certes particularitats que la fan d’interès per als lleidatans i més enllà. Derruït l’edifici del Liceu Escolar per efecte de les bombes feixistes i per l’espoliació a què va ser sotmès, semblava que el record i l’obra dels mestres Frederic Godàs i Victorina Vila desapareixerien de la memòria de la ciutat. No ha estat així gràcies a la feina feta pels antics alumnes del Liceu, per la perseverança del Frederic fill i, posteriorment, per la Paeria democràtica.

  Amb la col·laboració de: 
  El volum vol donar a conèixer els orígens familiars, des de la Ribagorça a la Llitera; explicant les circumstàncies que van viure a la Lleida republicana i els sofriments que els comportà la Guerra Civil i la desfeta de la República. 


  Francesc Godàs: "Basant-me en l’arxiu familiar i en les confidències dels mateixos protagonistes, he reunit dades suficients per escriure sobre una família profundament arrelada a Lleida i a la qual, els exilis, exterior i interior, van allunyar de la ciutat". 

  Francesc Godàs i Bastida, net dels fundadors del Liceu Escolar de Lleida, va néixer a Osca (1947) on residia aleshores la seva família. Fins als nou anys va viure a Esplucs (la Llitera), poble natal de la seva mare, que feia de mestra. A Barcelona estudiaria el batxillerat a l’institut Jaume Balmes i els estudis universitaris a l’Institut Químic de Sarrià. Exerciria tota la seva vida laboral com a responsable de qualitat a l’empresa Martini & Rossi. També durant vuit anys va ser regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Entre les seves aficions destaca la pràctica esportiva del rugbi. Actualment, viu al petit llogarret de Pedra (Bellver de Cerdanya).