Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Pedrolo contra els límits

Más vistas

Autor(es)

Pedrolo contra els límits

 • Autor: Arbonès Montull, Jordi
 • ISBN: 978-84-9975-942-5
 • 176 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Monografies Nº 90
 • Fecha de publicación: Febrero 2018
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  16,00 €
  Pedrolo contra els límits va representar al seu moment l’estudi més esclaridor i aprofundit sobre l’obra novel·lística de Pedrolo, i amb els anys transcorreguts encara no ha estat superat i continua sent imprescindible. Dissortadament, les circumstàncies editorials del moment van provocar que el volum sortís dels circuits habituals massa aviat. Pedrolo en va reconèixer la utilitat amb una nota agraïda: «el teu text pot ésser prou útil a molts lectors que ara es perden una mica en el laberint de la meva obra narrativa, aquest embolic que tu has anat ordenant amb tanta paciència i amb un interès que, t’ho repeteixo d’altres vegades, agraeixo de debò». En l’ocasió de l’Any Pedrolo, era una necessitat poder tornar a tenir disponible el volum en una nova edició, revisada, amb una introducció que actualitza i completa la darrera producció de Pedrolo que no va poder ser inclosa a la primera edició.

  • Pedrolo contra els límits és un llibre únic. Neix de l’admiració i analitza l’obra de Manuel de Pedrolo. Jordi Arbonès i l’escriptor de l’Aranyó es van cartejar molt sovint, en motiu de la publicació d’aquest llibre. Pedrolo va donar-hi el vist-i-plau i va reconèixer estar molt agraït al que va acabar sent el seu amic Arbonès.

  • El llibre inclou una breu biografia de Manuel de Pedrolo i una discussió sobre la seva obra (ampliada en aquesta ocasió per Antoni-Munné Jordà).

  • Jordi Arbonès es va instal·lar a l’Argentina, però ara els seus fills viuen a Barcelona.

  Jordi Arbonès i Montull va ser un escriptor i traductor català, conegut sobretot per haver versionat en català els clàssics anglesos. El 1956 va marxar a estudiar a Anglaterra i, aquell mateix any, es casa i es trasllada a l’Argentina, país on fi xa la residència. Allí s’integraria en el Casal Català i promouria representacions de teatre català. Va ser cofundador d’Obra Cultural Catalana (1966) i va col.laborar a les revistes Catalunya i Ressorgiment. Va concebre el projecte de guanyar-se la vida, en la mesura que fos possible, servint-se de la llengua catalana. Per això, des de la distància, va lliurar-se a la traducció sense treva. Destaca per haver traduït una llarguíssima llista d’autors anglesos i nord-americans: Jane Austen, Anthony Burgess, Raymond Chandler, Agatha Christie, Charles Dickens, William Faulkner, Ernest Hemingway, John le Carré, Vladimir Nabokov, Henry Miller i Tolkien, entre molts d’altres. Com a escriptor, va cultivar la poesia i, especialment, l’assaig. L’any 2003, la Universitat Autònoma de Barcelona va crear la Càtedra Jordi Arbonès de traducció, de caràcter honorífic.

  Opiniones del cliente

  Escriba su propia opinión

  Está valorando: Pedrolo contra els límits

  ¿Cómo califica a este producto? *

  Valoración: 0/5
  Puntúa: