Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Del fonoll a la neu

Más vistas

Autor(es)


Del fonoll a la neu

 • Antologia de textos

 • Autor: Batlle Pomar, Eduard ; Lladó Miquel, Miquel
 • ISBN: 978-84-1303-123-1
 • 316 páginas
 • Tapa rústica
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Meridians Nº 03
 • Fecha de publicación: Agosto 2019
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  22,00 €
  En primer lloc, el lector trobarà els poemes, disposats per ordre cronològic. El centenar exacte de poemes han estat escollits de forma que puguin ajustar-se al màxim possible als valors literaris i ideològics amb els quals es pot identificar el personatge, i a la seva trajectòria literària, tot assumint el risc que tota tria implica una exclusió. Segonament hi consten cinc articles de premsa que l’autor dedicà a Màrius Torres, Jaume Agelet i Garriga, Carles Riba, el conjunt de poetes de La gralla i la dalla i Josep Vallverdú. En tercer lloc, atenent a l’objectiu de representar al més fidelment possible l’obra de Lladó, no m’he pogut estar, però, d’incloure una mostra tant de narrativa llarga com de curta. Finalment, he volgut testimoniar la vinculació que Lladó va mantenir amb la gent del seu temps amb una llista exhaustiva de la correspondència conservada i amb una mostra d’algunes cartes, així com el primer acte d'una obra teatral.

  Fins ara no hi havia cap estudi crític sobre el poeta. Tampoc cap antologia. Ni tan sols cap referència en algun treball existent que recull personalitats lleidatanes destacades.  


  Eduard Batlle: "El fruit del treball conjunt és aquesta mostra antològica de textos, amb un major pes de la lírica després de descartar un treball més ampli, atesa la gran producció de Lladó en altres gèneres". 


  Josep Borrell: "Es tracta, doncs, de l’antologia necessària, però sobretot justa, la que se li devia". 

  «Meridians» és una col·lecció de la Càtedra Màrius Torres. Comitè editorial: Jordi Malé i Pegueroles (Universitat de Lleida), Víctor Martínez-Gil (UAB), Adolf Piquer Vidal (Universitat Jaume I - Castelló), Magí Sunyer (URV- Tarragona), Joan Ramon Veny Mesquida (UdL). Comitè científic: Helena Buffery (University College Cork / Coláiste na hollscoile Corcaigh), Christian Camps (Université Paul Valéry - Montpeller 3), Kathryn Crameri (University of Glasgow), Patrizio Rigobon (Università Ca' Foscari - Venècia), Anna Sawicka (Uniwersytet Jagiellonski - Cracòvia), Simona Skrabec (PEN Català).