Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

La fondària de les arrels

Más vistas

Autor(es)

La fondària de les arrels

 • Autor: Bellostas Puig, Marienka
 • ISBN: 978-84-1303-183-5
 • 184 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 150 x 240 mm
 • Colección: Proses Nº 125
 • Fecha de publicación: Mayo 2020
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  17,00 €
  A principis del segle passat, una jove nascuda en un ambient rural té la valentia de deixar enrere tot el que coneix: la família, la seva gent i el seu poble, Seròs. Ho abandona fugint d’un pare autoritari i d’un pretès matrimoni arranjat per seguir l’home que estima fins a Terrassa, una ciutat industrial. La Maria, que fuig del poble per anar a la ciutat, haurà d’aprendre a viure en un món urbà molt diferent del que coneix; patirà una guerra, doloroses pèrdues de familiars i amics, misèria i la fam d’una postguerra. La seva filla, la Rosalia, creix sota la dictadura de Franco, pateix la repressió i forma part d’una generació de dones que van ser educades per resignar-se a ser esposes callades, obedients i sotmetre’s a l’autoritat del marit. I la tercera, la Mariona, la neta, que forma part d’una nova generació de joves que es van rebel·lar contra totes aquestes normes dictatorials i autoritàries. La Maria fuig de Seròs per començar una nova vida a Terrassa i, la Mariona, ho donaria tot per fer el viatge de l’àvia a la inversa: deixar tot el que té a Terrassa per poder fugir a Seròs.

  La vida de tres generacions de dones d’una mateixa família. Tres dones, tres èpoques, tres maneres d’encarar la vida. 


  Existeix el poder d’atracció, la força tel·lúrica de la terra? I el reclam àvid i inexorable de les arrels? Es pot lluitar contra el destí? 


  Amb aquesta novel·la, l'autora transmet la idea que en la roda de la vida tot es compensa i que algunes vides estan unides en el temps, de vegades a través de generacions. 

  Marienka Bellostas va néixer a Terrassa el juliol de 1951. A partir de l’any 2012 realitza diversos cursos d’escriptura creativa i tallers de narrativa amb Sílvia Alcàntara a l’Ateneu Terrassenc, amb Fina Ginesta a la Biblioteca Central de Terrassa i amb Mercedes Abad a Trívium. Finalista l’any 2013 en el IV Concurs de Narracions Curtes del Premi Josep Soler i Palet amb L’avi, i en l’edició de 2014, amb Dècimes de segon. El 2015 guanya el Premi Fiter i Rossell en la XXXVIII Nit Literària Andorrana amb la novel·la La nena de la casa de la bauma.