Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Breu història de l'anarquisme als Països Catalans

More Views

Writer


Breu història de l'anarquisme als Països Catalans

 • Writer: Marín Silvestre, Dolors ; Martí Font, Jordi
 • ISBN: 978-84-1303-251-1
 • 200 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 105 x 150 mm
 • Collection: DivÈrsia.cat Nº 05
 • Release date: May 2021
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €16.00
  La història de l’anarquisme arrenca amb el socialisme utòpic, el republicanisme federal i el moviment obrer. A partir d’aquí, l’anarcocol·lectivisme, l’anarcocomunisme i la gran repressió que l’Estat exercí damunt del moviment llibertari organitzat deixaren un final de segle marcat pels enfrontaments violents i per la construcció d’un espai cultural i social expressat en ateneus, escoles, grups culturals i sindicats fins a la constitució de la CNT. Aquesta defensava la millora de les condicions de vida de les classes populars promovent espais de socialització i de creació d’alternatives fetes realitat el 1936. L’anarquisme no desaparegué amb la pèrdua de la revolució i la guerra, sinó que es reinventà i avui es manté viu com un dels trets diferencials més destacats de la comunitat humana que viu en l’espai de món que anomenem Països Catalans.

  *Vols SUBSCRIURE'T a la col·lecció? Descarrega't la butlleta, omple-la i envia'ns-la! 


  És un dels primers llibres que intenta explicar la història d’aquest corrent ideològic, vital, polític i social des d’aquest espai no estatal que anomenem països catalans, o Països Catalans. 


  "Aquestes pàgines que llegireu us parlaran d’una petita història que en mereixeria una de més àmplia i llarga, debatuda i aclarida —o no— en molts dels seus punts foscos o encara ara desconeguts". 

  Dolors Marín Silvestre (l’Hospitalet de Llobregat, 1957) és doctora en Història Contemporània i experta en la història dels moviments socials europeus contemporanis. Ha realitzat treballs d’investigació a la Sorbona i ha treballat en mitjans audiovisuals. Els seus estudis s'han centrat en la història de l’anarquisme, la formació de la cultura llibertària, els maquis i les pràctiques feministes. És autora d’Espiritistes i Lliurepensadores: Dones pioneres en la lluita pels drets civils; Anarquistas, un siglo de movimiento libertario en España; Anarquismo: una introducción i Clandestinos. El maquis contra el franquismo.

  Jordi Martí Font (Tarragona, 1969) és doctor en Filologia Catalana, ha treballat com a periodista i professor, manobre, home de fer feines i pagès. Ha militat en grups llibertaris com la CGT o l’Ateneu Llibertari Alomà i independentistes com l’MDT i la CUP. És autor d’una tesi sobre l’anarquista del XIX Josep Llunas, la seva poesia i La Tramontana; ha escrit diversos llibres de crítica social com Tarragona desballestada i ha estudiat les relacions entre anarquisme i catalanisme en els tres volums del Llibre Negre i en els dos de Visca la Terra i visca l’Anarquia. Amb el grup Llunàtics ha publicat tres discos i és membre de l’editorial Lo Diable Gros.