Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Breu història de la llengua als Països Catalans

More Views

Writer


Breu història de la llengua als Països Catalans

  • Writer: Joan Marí, Bernat ; Marí Mayans, Esperança
  • ISBN: 978-84-1303-125-5
  • 160 pages
  • Rustic cover with flaps
  • 115 x 185 mm
  • Collection: DivÈrsia.cat Nº 02
  • Release date: August 2019
  • See first pages
  • Availability: In stock

    €16.00
    En aquest volum s’analitza, bàsicament, la història de la llengua catalana, des dels orígens fins a l’actualitat: la disgregació del llatí anomenat vulgar, la constitució de les diferents llengües romàniques, el paper de Ramon Llull com a primer cohesionador de la llengua, l’expansió medieval, les contradiccions del final de l’edat mitjana, l’etapa de gradual pèrdua de poder polític de la Corona catalanoaragonesa, l’ocupació del país (segle XVII, Catalunya Nord; segle XVIII, la major part del territori), la tasca ingent per la consolidació de la llengua també als àmbits formals, les sotragades del segle XX i la situació a principis del segle xxi, sense oblidar alguna reflexió al voltant de les perspectives de futur.

    *Vols SUBSCRIURE'T a la col·lecció? Descarrega't la butlleta, omple-la i envia'ns-la! 


     


    Aquest llibre ha rebut l'ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


     



     



    L’objectiu de la col·lecció DivÈrsia és posar a disposició del públic lector el coneixement de la diversitat de la societat catalana mitjançant la història de manifestacions, realitats o moviments socials, culturals, econòmics, polítics i religiosos concrets. 


    La novetat d’aquesta col·lecció és que, per primera vegada, es treballa a partir dels Països Catalans com a unitat geogràfica i cultural. 


    En un moment en què sembla que la salut del català preocupa molta gent, aquest llibre n’explica la història, des dels seus orígens fins a l’actualitat. Al final de les seves pàgines, el lector també hi trobarà una reflexió sobre quin futur li espera. 

    Bernat Joan (Eivissa, 1960). Doctor en Filologia Catalana, sociolingüista. Catedràtic de Llengua Catalana de l’IES Santa Maria d’Eivissa i professor associat de la UIB. Ha publicat novel·la, teatre i narrativa infantil, però sobretot assaig. Entre els seus llibres, podem destacar Les normalitzacions reeixides, Normalitat lingüística i Llibertat nacional o Un projecte per a Europa. Ha estat diputat al Parlament europeu i secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

    Esperança Marí (Formentera, 1959). Llicenciada en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica. Professora del Centre d’Educació per a Persones Adultes Pitiüses, d’Eivissa. Ha publicat la part d’història de Geografia i Història de Formentera, una guia didàctica sobre l’obra de Marià Villangómez i una edició crítica de la poesia de Jordi Juan Riquer, entre d’altres. Ha estat diputada al Parlament de les Illes Balears.