Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

En què pensen els robots?

More Views

Writer


En què pensen els robots?

  • Un diàleg sobre els reptes ètics en l'era digital

  • Writer: Martín Badia, Júlia ; Valls Murtra, Pau
  • ISBN: 978-84-1303-345-7
  • 268 pages
  • Rustic cover with flaps
  • 140 x 200 mm
  • Collection: Nandibú - Nandibú Zeta nº 04 Nº
  • Release date: April 2022
  • See first pages
  • Availability: In stock

    €18.00
    A quin bàndol pertanys: als que veneren la tecnologia o als que l’odien? Als que viuen connectats o als desconnectats? Als tecnofílics o als tecnofòbics? Aquest llibre neix amb l’objectiu de revisar alguns dels conceptes que, mal entesos, enterboleixen i malmeten la discussió sobre la tecnologia i la seva influència en la societat. El punt de partida és clar: vivim en un món hipertecnologitzat en què la tecnologia i l’ètica han d’estrènyer llaços. Ha arribat el moment d’obrir el debat social sobre les conseqüències de la irrupció de la tecnologia en tots els àmbits de la vida: en l’educació, en la salut, en les relacions socials, en l’art, en els mitjans de comunicació, etc.

    Júlia Martín i Pau Valls volen acostar-nos, a través de la filosofia i l’ètica, reflexions molt reals que afecten a tothom: «Cal connectar l’impacte que la tecnologia té en la vida dels adolescents amb la reflexió ètica i filosòfica sobre quin tipus de persones volen ser i quin volen que sigui el seu projecte de canviar el món. El món que vindrà, que ja és aquí, ens ha d’agafar “pensats” i organitzats». 

    Pau Valls Murtra (Llafranc, 1991) és graduat en filosofia per la Universitat de Girona i màster en Ciutadania i Drets Humans per la Universitat de Barcelona (UB). El seu àmbit d’interès i de recerca comprèn totes aquelles qüestions filosòfiques i ètiques que envolten el camp tecnològic, en especial el de la intel·ligència artificial i la neurociència. Ha publicat diversos articles acadèmics en revistes com Ramon Llull Journal of Applied Ethics de la Universitat Ramon Llull, eVOLUCIÓN de la Sociedad Española de Biología Evolutiva (SESBE) o Convivium (UB). Treballa a la Fundació Víctor Grífols i Lucas, que es dedica a impulsar i promoure la bioètica, és professor d’ètica a la Universitat de Vic, i és doctorand en Filosofia Contemporània i Estudis Clàssics (UB) amb una tesi sobre l’ètica de la intel·ligència artificial.

    Júlia Martín Badia (Barcelona, 1990) és doctora en Bioètica i Ètiques Aplicades i màster en Ciutadania i Drets Humans per la Universitat de Barcelona (UB). També ha cursat el màster en Bioètica i Dret (UB) i el postgrau en Pedagogia Hospitalària (UB). Actualment és investigadora en els grups de recerca Aporia i GISME (UB) i és membre de diversos comitès d’ètica sanitaris i socials, i del comitè d’ètica de l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia. Ha publicat El laberint d’Asterió. Joc narratiu de personatges. Una eina pedagògica interdisciplinària (Voliana Edicions), a més de capítols de llibre i articles científics, i ha participat en projectes de recerca nacionals i europeus.