Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

De l'Urgell al Rif

More Views

Writer


De l'Urgell al Rif

 • Writer: Monyarch Callizo, Joan ; Monyarch Callizo, Pep
 • ISBN: 978-84-1303-356-3
 • 80 pages
 • Hardcover
 • 200 x 290 mm
 • Collection: Monografies Nº 129
 • Release date: March 2022
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €15.00
  El meu germà Pep i jo vam ser uns “privilegiats” si es pot dir així, de què els nostres padrins (avis) ens contessin històries a les èpoques d’estiueig o al temps de collir les olives, a les tardes/ nits d’hivern, a la vora de la llar. No hi havia ni TV ni consoles i molt menys internet, ens conformàvem en escoltar i fer anar la imaginació en relació a aquelles històries de la guerra de l’Àfrica, i que no era altra que la revolta del nord del Marroc on va estar destinat a fer la mili a principis del segle passat.

  El juliol del 2021 es van complir cent anys del Desastre d'Annual, l'episodi més dramàtic de la Guerra del Rif. El padrí dels germans Monyarch, l’avi Josep, va poder tornar a casa després de no poques peripècies. Ara les podem reviure gràcies a la feina que Joan Monyarch, amb els textos, i Josep Maria Monyarch, amb els dibuixos, ens presenten en aquest llibre, De l'Urgell al Rif, que és una estimable aportació a la memòria històrica. Una memòria que, en el cas de la Guerra del Rif, ha quedat somorta pel pas del temps, però també perquè no ha interessat reviure un dels episodis més oprobiós de la Història d'Espanya.

  El 2021 es van complir cent anys del Desastre d'Annual, l'episodi més dramàtic de la Guerra del Rif. 


  Una estimable aportació a la memòria històrica que, en el cas de la Guerra del Rif, ha quedat somorta pel pas del temps, però també perquè no ha interessat reviure un dels episodis més oprobiós de la Història d'Espanya. 


  Còmic per a adults. 

  Joan Monyarch Callizo (Lleida 1957) Ha estat professor al Col·legi Episcopal de Lleida i a l’Escola Politècnica Superior de la UdL. Ha estat membre de la Junta d’administració de la Mútua MUPITI i ha presidit el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida. Ha estat membre del Consejo General de la Ingenieria d’Espanya i membre del Consell de Col·legis d’Enginyeria Tècnica Industrial de Catalunya. Ha format part del Consell Assessor de la Ciència promogut per l’Ajuntament de Lleida i ha presidit l’Associació de Col·legis Professionals de Lleida. Ha publicat ponències en congressos d’Innovació Educativa Universitària i també en Jornades d’Arqueologia Industrial organitzades pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

  Josep Maria, Pep, Monyarch Callizo (Lleida, 1972). Docent de secundària i de formació professional al col·legi episcopal Mare de Déu de l’Acadèmia. Humorista gràfic, dibuixant i il·lustrador. Ha estat col·laborador dels diaris Diario de Lérida, La Mañana (primera època), Segre, Hoja del Lunes, La Manyana (segona època) i Diari de Tarragona. Ha col·laborat en llibres d’història i de llegendes amb Joan Bellmunt i ha il·lustrat el llibre Cop d’ull a la història de Lleida (Pagès editors). Ha exposat caricatures en diversos espais de Lleida, com l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, la Paeria o la Biblioteca Pública.