Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Del Liceu Escolar a l'exili

More Views

Writer

Del Liceu Escolar a l'exili

 • Els Godàs i Vila, una família lleidatana

 • Writer: Godàs Bastida, Francesc
 • ISBN: 978-84-1303-137-8
 • 200 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 170 x 240 mm
 • Collection: Guimet Nº 234
 • Release date: October 2019
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €17.00
  Basada en arxius i confidències dels mateixos protagonistes, aquesta és la història d’una família ben arrelada a Lleida que l’exili en va allunyar. Els seus orígens, la Lleida republicana, la guerra, la desfeta i l’exili, les penalitats de qui va restar a Catalunya, componen la descripció d’una família amb força trets comuns amb d’altres, però amb certes particularitats que la fan d’interès per als lleidatans i més enllà. Derruït l’edifici del Liceu Escolar per efecte de les bombes feixistes i per l’espoliació a què va ser sotmès, semblava que el record i l’obra dels mestres Frederic Godàs i Victorina Vila desapareixerien de la memòria de la ciutat. No ha estat així gràcies a la feina feta pels antics alumnes del Liceu, per la perseverança del Frederic fill i, posteriorment, per la Paeria democràtica.

  El volum vol donar a conèixer els orígens familiars, des de la Ribagorça a la Llitera; explicant les circumstàncies que van viure a la Lleida republicana i els sofriments que els comportà la Guerra Civil i la desfeta de la República. 


  Francesc Godàs: "Basant-me en l’arxiu familiar i en les confidències dels mateixos protagonistes, he reunit dades suficients per escriure sobre una família profundament arrelada a Lleida i a la qual, els exilis, exterior i interior, van allunyar de la ciutat". 

  Francesc Godàs i Bastida, net dels fundadors del Liceu Escolar de Lleida, va néixer a Osca (1947) on residia aleshores la seva família. Fins als nou anys va viure a Esplucs (la Llitera), poble natal de la seva mare, que feia de mestra. A Barcelona estudiaria el batxillerat a l’institut Jaume Balmes i els estudis universitaris a l’Institut Químic de Sarrià. Exerciria tota la seva vida laboral com a responsable de qualitat a l’empresa Martini & Rossi. També durant vuit anys va ser regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Entre les seves aficions destaca la pràctica esportiva del rugbi. Actualment, viu al petit llogarret de Pedra (Bellver de Cerdanya).

  Customer Reviews

  Write Your Own Review

  You're reviewing: Del Liceu Escolar a l'exili

  How do you rate this product? *

  Evaluation: 0/5
  Vote: