Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Dones a les ones

More Views

Writer

Dones a les ones

 • La història de la ràdio a Catalunya en la veu de les dones

 • Writer: Altés Rufias, Elvira
 • ISBN: 978-84-1303-229-0
 • 400 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 170 x 240 mm
 • Collection: Monografies Nº 115
 • Release date: February 2021
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €22.00
  La història de la ràdio a Catalunya transcorre paral·lela a la història social i política del país que, en els darrers cent anys, ha passat per dues dictadures, una república, una transició i la democràcia. En aquest fris, de vegades lluminós i més sovint confús i bigarrat, s’hi dibuixen les vides de les dones que van contribuir a fer de la ràdio el mitjà de comunicació que coneixem.

  Explicar les històries individuals de les locutores, periodistes, tècniques, productores, guionistes, etc., entrellaçant-les amb la història de Catalunya i de la ràdio, inspira aquest reportatge històric. El propòsit no és altre que fer surar les veus de les radiofonistes, les seves expectatives, les seves lluites i els seus assoliments, sense oblidar les frustracions i desencants que com a dones provoca exercir una professió sota les normes que la societat masculina imposa.


  Elvira Altés: "En les pàgines següents he tractat d’escriure una història de la ràdio a Catalunya dins la història social i política catalana, amb la intenció de contextualitzar l’aparició de les dones en el mitjà radiofònic". 


  Entrevistes de Betsabé Garcia, Sandra Balagué i Elvira Altés a: Gemma Nierga, Sílvia Còppulo, Júlia Otero, Elisenda Roca, Adelina Castillejo, Dolors Busquets, Pilar Sampietro, Anna Comas, Vicky Gómez, Lídia Julve, Neus Bonet, Pepa Fernández, Montserrat Minobis, Mònica Terribas i Àngels Barceló. També a Núria Ribó, Paloma Soler, Charito Ros, Maite Menal, Carmina Fernández, Maytri Borau, Núria Ferré o Esther Bages, entre moltes altres. 

  Els crèdits acadèmics d’Elvira Altés Rufias passen per la Història i l’Antropologia i els professionals, pel Periodisme, que ha practicat a la ràdio i a la premsa. Feminista des dels anys 70 (quan ser-ho no donava rèdits, ans al contrari), ha estat fundadora de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i membre de la Junta de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere. Ha exercit la docència a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, i paral·lelament s’ha dedicat a la recerca en Comunicació i gènere, camp en el que ha produït diversos treballs en coautoria, com El sexe de la notícia i La prensa por dentro, i ha publicat Les periodistes en el temps de la república.