Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Estacions de Lleida

More Views

Writer

Estacions de Lleida

 • Quadern de viatge

 • Writer: Abella Brescó, Marçal
 • ISBN: 978-84-1303-414-0
 • 144 pages
 • Hardcover
 • 170 x 240 mm
 • Collection: Visió Nº 90
 • Release date: November 2022
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €30.00
  Aquest llibre és un recorregut per totes les estacions de les línies ferroviàries que creuen les Terres de Lleida, algunes d’elles ja enderrocades. Amb més de seixanta il·lustracions originals i un ampli treball de documentació Estacions de Lleida immortalitza la història del ferrocarril, des de Sant Guim de Freixenet fins a Almacelles, de Vinaixa a Lleida, de Lleida a la Pobla de Segur i també de Mollerussa fins a Menàrguens i Balaguer amb el desaparegut ferrocarril d’ample mètric, el “Trenquet” de la Sucrera. Un singular quadern il·lustrat de viatge per totes les estacions de Lleida.

  Un llibre de totes les estacions de la demarcació de Lleida, no només amb els dibuixos, sinó també amb fotografies, la història, curiositats i anècdotes de cadascuna de les estacions.


  Vidal Vidal: "L’agraïment per tantes hores de feina que ens hauran permès recuperar records, sensacions i vivències que no tenen preu. Aquest llibre no hauria de passar desapercebut."


  Marçal Abella: "He dibuixat totes les estacions en l’estat en que me les vaig trobar, sigui un edifici o una simple marquesina, i les estacions que han estat enderrocades per un motiu o un altre, i que evidentment ja no existeixen, les he dibuixat a partir de fotos i les he pintat en blanc i negre, per diferenciar-les a primer cop d'ull de les que feia "in situ". En total 73 dibuixos que podeu veure en aquestes pàgines."

  Marçal Abella i Brescó és dibuixant, il·lustrador i Historiador de l'Art. Ha publicat a l’editorial Bruguera, diari La Mañana, revistes La Paeria, Ara Lleida, Docusport, etc. També a Egmont de Copenhague, Ehapa d'Stuttgart, Mondadori de Milà, Vaillant i Edimonde de París, Oberon d’Haarlem i altres. Il·lustra diversos llibres i còmics i col·labora amb Comicon de Barcelona. Participa en exposicions d'art i d'Humor gràfic i és l’impulsor de la Festa del Llibre Gegant d’Alpicat. L'any 2003 guanya el 1er Premi del Concurs Internacional d'Humor Gràfic "Espirito de Humor" a Lousa (Portugal). Membre de FECO España, Cercle de Belles Arts de Lleida, Associació Arts de Ponent i Urban Sketchers Lleida.