Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Les revistes literàries a la Catalunya d'entreguerres

More Views

Writer
Les revistes literàries a la Catalunya d'entreguerres

 • Crítica, recepció, traducció

 • Writer: Alonso Capdevila, Helena ; Falguera Garcia, Enric ; Farré Vilalta, Immaculada ; Macià, Xavier ; Malé Pegueroles, Jordi ; Martínez, Gemma ; Roser Puig, Montserrat ; Veny-Mesquida, Joan
 • ISBN: 978-84-9779-663-7
 • 190 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 140 x 210 mm
 • Collection: Trossos Nº 2
 • Release date: July 2008
 • Availability: In stock

  €12.00
  Els estudis aplegats en aquest volum volen ser una petita aportació al coneixement de la literatura dels anys vint i trenta a partir de l'estudi d'algunes de les revistes d'entreguerres. Un estudi realitzat no des d'una indefinida perspectiva general, sinó partint del que, des d'un punt de vista filològic, constitueix la substantivitat d'aquest tipus de publicacions, és a dir, les seves dues funcions principals: en primer lloc, la d'editar i donar a conèixer els textos d'escriptors diversos, tant del país com estrangers (en aquest darrer cas, sobretot mitjançant traduccions); i en segon lloc, la de dur a terme una operació crítica, per mitjà d'articles i ressenyes, respecte a la literatura coetània i també l'anterior, nacional i estrangera.
  Immaculada Farré Vilalta. Llicenciada en filologia catalana, centra la seva recerca en el modernisme. Helena Alonso Capdevila. Llicenciada en filologia catalana, centra la seva recerca en la teoria de la literatura, la literatura catalana contemporània, la traducció literària i la comunicació audiovisual. Joan R. Veny-Mesquida. Llicenciat en filologia catalana, centra la seva recerca en la literatura catalana contemporània i en alguns dels aspectes més tècnics i retòrics de la literatura: edició de textos, mètrica i preceptiva. Enric Falguera Garcia. Llicenciat en filologia catalana, centra la seva recerca en la poesia catalana dels anys vint i trenta. Xavier Macià i Costa. Doctor en filologia catalana, centra la seva recerca en la poesia catalana contemporània i en la literatura de les terres de Ponent. Jordi Malé i Pegueroles. Doctor en filologia catalana, centra la seva recerca en l'estudi de la literatura catalana contemporània, tant en el seu vessant creatiu com en els de la història i la crítica literàries. Montserrat Roser i Puig. Doctora i Senior Lecturer en Estudis Hispànics a la University of Kent, els seus interessos d'investigació són el teatre i la poesia dels segles xx i xxi, i les relacions entre la cultura catalana i les literatures en llengua anglesa. Gemma Martínez Garrido. Spanish Language Coordinator a la University of Kent. Els seus interessos d'investigació se centren en la traducció, la identitat cultural, la traducció audiovisual i la subtitulació cinematogràfica.