Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Mossèn Albert Vives i Mir

More Views

Writer

Mossèn Albert Vives i Mir

 • El poeta, músic i una persona amant del seu país

 • Writer: Marquès Sala, Benigne
 • ISBN: 978-84-1303-102-6
 • 440 pages
 • 170 x 240 mm
 • Collection: Monografies Nº 105
 • Release date: July 2019
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €25.00
  Volem retre un merescut homenatge a una persona molt il·lustre del nostre Pirineu que, encara que fos d’un tarannà humil i senzill, desenvolupà una gran tasca cultural i demostrà sempre un gran amor per la seva llengua i la seva terra. Aquest llibre intenta perpetuar-ne la memòria. La seva labor cultural fou multidisciplinària. Aquí, però, després de presentar la persona, la seva trajectòria i activitats en unes simples dades biogràfiques, i la valoració global de la seva personalitat, en l’edició d’una entrevista que li feren, ens centrarem només en dues de les seves facetes culturals més notables: el poeta i el músic... (Benigne Marquès)

  El llibre recull una breu biografia, recupera bona part de la seva obra, presenta la seva obra musical (fins ara inèdita) i també elogia la figura de Vives com a organista. 


  En el seu conjunt, el llibre és una aportació als goigs del Bisbat d'Urgell, al món sardanístic i a la cançó popular de tradició oral. 


  Benigne Marquès: "El meu desig és que el present llibre serveixi per a trametre a la memòria futura aquesta gran figura i personalitat que fou Mn. Albert Vives Mir". 

  Mossèn Albert Vives (Oliana, 1907- Igualada, 1992). Fou vicari organista de Balaguer, organista a Cahors (França), organista i mestre d’escola a Arceniaga (País Basc), professor del Seminari d’Urgell. Fou beneficiat de la catedral des de 1959 i canonge des de 1980. Des de 1968 dirigí la càtedra de llengua i cultura catalanes “Mn. Pere Pujol” a la Seu d’Urgell. Des de 1971 fou el president del grup d’Òmnium Cultural de l’Alt Urgell, i durant molts anys impartí cursos de reciclatge en llengua i cultura catalanes per als mestres de l’Alt Urgell, Andorra i Cerdanya. L’any 1975 fou nomenat director del Museu Diocesà d’Urgell, càrrec que exercí fins l’any 1990, i va confegir el catàleg de llurs peces, que publicà a Urgellia. Fou el corrector oficial de les publicacions del bisbat, Urgellia i Església d’Urgell. Guardons rebuts per la Generalitat: en 1984, el Diploma de Reconeixement de Mèrits de la Generalitat de Catalunya, Direcció del Patrimoni Artístic; en 1985 el guardó de la Creu de Sant Jordi, i en 1988, la Medalla Francesc Macià.

  Customer Reviews

  Write Your Own Review

  You're reviewing: Mossèn Albert Vives i Mir

  How do you rate this product? *

  Evaluation: 0/5
  Vote: