Qui no ha vessat alguna llàgrima per un record d’una infància llunyana? Qui no ha sospirat vers un amor anhelat? Qui no ha sentit el dolor per la pèrdua d’una persona estimada? Qui no s’ha exaltat davant la injustícia? Qui no ha lluitat per superar un obstacle? Qui no s’ha emocionat amb unes paraules amables, amb una tendra abraçada, escoltant una cançó, ballant amb la persona estimada? Qui no s’ha emocionat contemplant una posta de sol respirant l’aire pur a trenc d’alba? Amb aquest poemari et retrobaràs amb molts dels teus records que no estan oblidats, tancats o simplement adormits en un raconet de la teua ànima. Segur que n’hi ha de dolços i amargs, però no els tinguis tancats, deixa’ls aflorar, que en aquesta vida és l’únic que podem deixar. Un record pel dia de demà.
Maria Carme Trilla i Alòs va néixer a Albesa el 1950. Gran amant de la natura, la major part de la seva vida l’ha dedicat, juntament amb el seu home, a treballar la terra, cultivant hortalisses, sempre respectant la salut humana i el medi ambient. De família humil, va estudiar dels sis als dotze anys a l’escola del poble. Diplomada en naturopatia i altres teràpies naturals per la clínica escola CENAC de Barcelona, i en quiromassatge, reflexologia podal, drenatge limfàtic, Reiki i d’altres per l’escola Kirma de Lleida amb la col·laboració del professor Rogelio Garrido del centre AMACVI de Barcelona. Curs d’anatheoresi a Madrid amb el professor Joaquín Grau. La Maria Carme sempre ha mantingut que la veritable escola ha estat la vida mateixa. El 2018 va publicar La cuina de quan era petita i el 2023, La Coloma.