Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Sabó de casa

More Views

Writer

Sabó de casa

 • Writer: Vendrell Bardají, Montse
 • ISBN: 978-84-1303-447-8
 • 504 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 150 x 230 mm
 • Collection: Lo Marraco Nº 396
 • Release date: February 2023
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €25.00
  Per evitar que l’enviïn a la guerra del Marroc, Joan de Marongo fuig no tan sols del seu Almenar natal, sinó de tot allò que estima. A l'exili francès haurà d’aprendre a viure sense la seva família i, sobretot, sense la Marieta, el seu gran amor. Sabó de casa és una història basada en fets reals, però farcida de ficció, que s’ambienta inicialment a la Lleida dels anys vint i a la vida a pagès. Després, els protagonistes recorren ciutats tan allunyades com Marsella i Barcelona per retrobar-se, finalment, ben a la vora de casa.

  “Es treia les sabates, s’arromangava la faldilla i posava els peus a l’aigua, tallant la fina capa d’escuma que deixaven les onades que tornaven, desfetes, de la sorra. D’esquena a Barcelona fixava la vista tan lluny com podia i s’imaginava que en algun punt d’aquell horitzó hi havia el Joan amb els peus a l’aigua del mateix mar que els separava.”

  Sabó de casa és la primera novel·la de Montse Vendrell. Ha trigat deu anys en escriure-la, perquè ha fet un gran procés de recerca en tots els àmbits. L’autora excel·leix en la construcció dels personatges, en l’ambientació històrica i en la profunditat de la trama. 


   "En molt poques ocasions m’he trobat amb una primera novel·la tan ben escrita i tan rodona” (Joana Soto, editora). 


   Explica la relació d’amor entre dos joves, als quals la Guerra del Marroc va separar. La novel·la ressegueix les seves vides , ell, a Marsella i ella, a Almenar. 


   

  Montse Vendrell (Alguaire, 1963) ha estat mestra de primària en diferents escoles de Catalunya. Ha estat mestra de primària i professora de francès en diferents escoles i instituts de Catalunya. També ha estat professora d’espanyol a París i actualment treballa a l’EOI de Lleida. És artista multidisciplinar i s’ha especialitzat en la il·lustració i l’escultura. Sabó de casa és la seva primera novel·la, a la qual ha dedicat més de 10 anys de la seva vida.