Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Amor particular / Només els corbs van tips

Más vistas

Autor(es)


Amor particular / Només els corbs van tips

 • Autor: Gomis de Barbarà, Ramon ; Zanuy Buen, Xavier
 • ISBN: 978-84-1303-448-5
 • 234 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 110 x 210 mm
 • Colección: Teatre de Butxaca Nº 39
 • Fecha de publicación: Enero 2023
 • Premis Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  17,00 €
  En Màrius porta més de vint anys amb l'Uri quan un accident el deixa tetraplègic. Com afecta al dia a dia d’una parella i al seu nucli familiar més proper la lesió medul·lar d’un dels seus membres? Amor particular és una història plena d'humor i tendresa, de retrets i dolor. Però no només això. És també una història d'amor que pretén trencar barreres i donar visibilitat a noves normalitats.

  Només els corbs van tips. Una família, a la guerra del 36. El fill, adolescent, ha marxat al front. La guerra és cruel no només per aquells que lluiten, sinó també pels que es queden. Tota la família viu pendent de les notícies, d’aquella carta que no arriba. Pateixen per trobar queviures, per menjar avui. Senten els bombarders a prop, aquesta guerra no té límits. Els carronyaires, ocells i homes, poden aparèixer en qualsevol moment. Només ells van tips. Un dia una notícia trasbalsa la família. Quina?

  Amor particular parla de les segones i impensables oportunitats de l’existència, en aquesta meravellosa, tendra, bonica relació inesperada i humanament corprenedora entre el jove Àxel i en Màrius. L’obra de Xavier Zanuy ens apropa a un amor més que particular, un amor compromès, profund i valent que desafia l’adversitat i que ens emociona. 


  Ramon Gomis reviu un record i ens deixa estar una estona a una masia de Mollerussa, als darrers mesos de la guerra civil, en una família com tantes d’altres, on hi passen els drames que la guerra els ha dut. Estem davant d’una revelació que ens obre la finestra al nostre imaginari col·lectiu més íntim. 

  Xavier Zanuy (Sant Pau de Segúries, 1974). Diplomat en Magisteri i Llicenciat en Psicologia, porta més de vint-i-cinc anys treballant en el cap de l’educació especial. Amant dels llibres, el teatre i de les bones històries, comença a formar-se a l’Ateneu Barcelonès. Complementa la formació de narrativa i novel·la amb cursos d’escriptura teatral a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett amb dramaturgs com Marc Angelet, Paco Bezerra, Javier Daulte i Josep Maria Miró entre d’altres. Ha publicat les novel·les Després del darrer punt i Lo Mariner de Sant Pau, la novel·la juvenil Vull ser com tu i el conte infantil La Dentoles.

  Ramon Gomis de Barbarà (1946). Dramaturg i escriptor. Fundador i director del grup de teatre independent, La Tartana (Reus, 1968). És autor de les obres de teatre La petita història d’un home qualsevol (Premi Joan Santamaria), Vermell de xaloc (estrenada al Skunk Terrassa), Llumí d’or (estrenada a TV2), Capvespre al jardí (Premi de la crítica Serra d’Or, estrenada al Teatre Lliure), El mercat de les delícies (Teatre Romea), El fil de la mar (Teatre Versus), L’espiadimonis (Teatre Lliure). Ha publicat altres libres com El Gabriel Ferrater de Reus, Viatge per la mar de la frau (Premi Fundació Enciclopèdia Catalana) o Cròniques de la Costa Daurada.