Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Cap al tard

Más vistas

Autor(es)

Cap al tard

 • Autor: Casas Gassó, Eduard
 • ISBN: 978-84-1303-389-1
 • 132 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 150 x 240 mm
 • Colección: La Suda Nº 248
 • Fecha de publicación: Junio 2022
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  14,00 €
  "Aquest llibre és el testimoniatge d’una profunda identificació amb els ideals d’una Catalunya sobirana i lliure. Per a Eduard Casas, aquests ideals no es poden deslligar de la consciència lingüística, totalment irrenunciable: cal conèixer a fons l’instrument expressiu que van emprar Ausiàs March, Jacint Verdaguer i tants altres escriptors, la memòria dels quals no morirà mai. L’autor és, sens dubte, un bon poeta, amb una notable riquesa de lèxic i una gran empenta imaginativa. D’altra banda, amb les seves paraules de ciutadà exemplar, dona una sàvia lliçó als catalans d’aquest segle XXI, massa sovint ancorats en el recel i en la incertesa". (De l'epíleg de Jordi Pàmias)

  Eduard Casas ens ofereix un llibre que revela un esperit sensible. Alhora, té una gran càrrega política. El poeta viu entre la contemplació del món -amb la seva enigmàtica bellesa– i la denúncia d’una situació injusta a Catalunya: la terra que l’ha vist néixer. 


  Hi ha una pertinença a la terra en aquest llibre d’Eduard Casas. Una pertinença tossuda, arrelada, caminaire i badoca. Els versos agafen els trets més concrets i locals per esdevenir territori poètic universa.' 


  Ens parla també del temps i de la nostra fragilitat davant de la mort, però també de l'amor. 


  Eduard Casas i Gassó (Sant Gervasi de Cassoles, 1947) és escriptor i poeta de vocació. La seva inquietud intel·lectual es despertà prop del mestratge del poeta i editor Pere Quart. Després fixà l’ús de la llengua mentre estudiava Lletres a la Universitat de Barcelona i amb un treball de redactor a Enciclopèdia Catalana. Quan s’ha vist alliberat de compromisos professionals, s’ha dedicat a l’escriptura, com a lector actiu, escriptor i agitador, especialment a través del grup Troba 2, format per artistes i escriptors. Els anys darrers, és un militant del binomi “cultura i llibertat” i provoca, des del col·lectiu Poetes per la República, accions de defensa dels drets col·lectius. Si Vol de cercles (2019) va ser el seu primer llibre recull, hauríem de considerar Cap al tard el primer llibre en el qual, en plena maduresa, endega una viva expressió personal i aprofundida. D’ençà el 1980, resideix a l’Alt Empordà.