Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

L'obra de la Mancomunitat de Catalunya a les terres de Lleida

Más vistas

Autor(es)

L'obra de la Mancomunitat de Catalunya a les terres de Lleida

 • 1914-1923

 • Autor: Casals Bergés, Quintí ; Pelegrí Vilaña, Xavier ; Rubió Sobrepere, Josep ; Soldevila Roig, Jordi ; Vilà Tornos, Frederic
 • ISBN: 978-84-9975-522-9
 • 128 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 190 x 280 mm
 • Colección: Visió Nº 59
 • Fecha de publicación: Agosto 2014
 • Disponibilidad: En existencia

  16,00 €
  El llibre, una primera aproximació a l'actuació de la Mancomunitat a les comarques lleidatanes, està dividit en set blocs. En els dos primers (Jaume Barrull), s'analitza des de la perspectiva de la política, el període en el seu conjunt i, particularment el paper de la Diputació de Lleida. En els tres següents s'estudia l'acció de la Mancomunitat en camps tant importants com la modernització de les infraestructures, principalment en les comunicacions terrestres i telefòniques, però també culturals (Jordi Soldevila); la política agrària (Josep Rubió); i finalment, l'obra social (Xavier Pelegrí). Els dos darrers, encara que tracten temes aparentment distants, com l'antic Hospital de Santa Maria (Quintí Casals) o el projecte arquitectònic del nou Hospital Provincial (Frederic Vilà) en el fons, no són sinó dos episodis d'una mateixa qüestió: la substitució del vell Hospital de Santa Maria per un modern Hospital Provincial.
  Jaume Barrull Pelegrí, doctor en filosofia i lletres per la UB, professor jubilat d'història contemporània a la UdL. Quintí Casals Bergés, doctor en història per la UdL, professor d'història de Lleida del grau Sènior de la UdL. Xavier Pelegrí Viñana, doctor en antropologia per la URV, professor de serveis socials a la UdL. Josep Rubió Sobrepere, doctor en història per la UdL, professor d'història a l'INS Josep Lladonosa. Jordi Soldevila Roig, llicenciat en història per la UdL, professor associat de geografia i sociologia a la UdL. Frederic Vilà Tornos, arquitecte i doctor en història de l'art per la UB, catedràtic jubiltat d'història de l'art a la UdL.

  Otras sugerencias

  Opiniones del cliente

  Escriba su propia opinión

  Está valorando: L'obra de la Mancomunitat de Catalunya a les terres de Lleida

  ¿Cómo califica a este producto? *

  Valoración: 0/5
  Puntúa: