Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Lleida. Narracions mínimes

Más vistas

Autor(es)


Lleida. Narracions mínimes

  • Autor: Barrull Pelegrí, Jaume ; López Tufet, Alfons
  • Ilustrador/es: López Tufet, Alfons
  • ISBN: 978-84-1303-522-2
  • 112 páginas
  • Tapa rústica con solapas
  • 290 x 220 mm
  • Colección: Visió Nº 93
  • Fecha de publicación: Febrero 2024
  • Ver primeras páginas
  • Disponibilidad: En existencia

    19,00 €
    A Lleida. Narracions mínimes l’artista Alfons López convida a passejar per la ciutat on va néixer i amb la qual ha mantingut un intens vincle sentimental. Des de la ciutat que viu en el record d’infantesa fins al paisatge urbà contemporani, l’artista s’endinsa en petites escenes quotidianes que, amb color brillant i línia enèrgica, capturen la bellesa més essencial de Lleida. Carrers i places, veïnes i veïns que els donen vida i que amb cada gest transformen el paisatge urbà. El llibre inclou una vuitantena d’aquarel·les que, juntament amb les pinzellades d’història que hi afegeixen els textos de Jaume Barrull Pelegrí, ofereixen una ciutat viscuda, vella i nova.

    Proposa la descoberta de Lleida sota la mirada de l'artista Alfons López que, amb un traç resolt i gestual, capta la llum i l'esperit de la ciutat en les seves il·lustracionsa. Un magnífic exercici de memòria a través d'un treball artístic molt personal que el connecta amb la pròpia infantesa i amb la seva visió de la Lleida contemporània. 


    Inclou gairebé una vuitantena d’il·lustracions fetes amb aquarel·la líquida (tècnicament, anilina) i la clàssica i cada vegada menys usada tinta xinesa. 


    Amb el diàleg que estableixen les il·lustracions d'Alfons López i els textos de l'historiador Jaume Barrull, aquest llibre ens apropa el passat recent i el present de la ciutat fent palesa la profunda transformació urbanística que ha viscut durant la segona meitat del segle XX i inicis del XXI. 

    Alfons López (Lleida, 1950). Periodista i dibuixant. Ha repartit la seva vida professional entre dos mitjans, l’acudit gràfic en premsa i la narrativa dibuixada a través de la historieta. En el camp de l’humor gràfic d’opinió política o costumista, destaquen els treballs a les revistes Oriflama, Posible, Mundo, Mata Ratos, El Viejo Topo, El Papus o El Jueves, a part de les revistes Butifarra! o Cul-de-Sac, així com als diaris El Periódico, Diario de Barcelona, Avui, La Vanguardia, Diario Público o La Jornada, entre d’altres. Quant al món del còmic, ha col·laborat al TBO, Patufet i diverses publicacions de diferents editorials. Destaquen títols seus com Silencios, La juventud del Capitán Trueno o Estraperlo y Tranvía (totes dues finalistes en els Premis Nacionals del Ministeri de Cultura, 2007 i 2008), així com El Solar (premi Junceda 2017 i Diario de Avisos 2017), Máxima discreción, Llegará el invierno, Miguel Núñez. Mil vidas más, amb guió de Pepe Gálvez, que va ser Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2011, i Una tarde con Himler (Gran premio Diario de Avisos, 2023).

    Jaume Barrull Pelegrí és historiador. Doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, ha estat professor d’Història Contemporània a la Universitat de Lleida. Ha publicat diferents llibres i articles sobre el període republicà i de la guerra civil, el darrer, Canvis polítics i qüestió religiosa. El bisbat de Lleida, 1931-1939 (Pagès editors, 2023). Ha col·laborat en obres col·lectives com ara la Història gràfica de Lleida, Història de Lleida o Arrels cristianes. El 2015 es va estrenar en el camp de la ficció amb la novel·la Ànimes batudes i el 2018 va publicar Missa funeral. Totes dues estan ambientades en la guerra civil i el primer franquisme. Entre 1993 i 1998 va dirigir la revista Ressò de Ponent, editada per l’Ateneu Popular de Ponent, entitat que va presidir entre 1995 i 2001. Col·labora habitualment amb la revista Fossa 2018 que publica l’Ateneu Cooperativa La Baula.