Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Generació sènior

Más vistas

Autor(es)

Generació sènior

 • Envellir en la societat de la joventut

 • Autor: Comellas Carbó, Maria Jesús
 • ISBN: 978-84-1303-380-8
 • 184 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 150 x 240 mm
 • Colección: L'Expert Nº 40
 • Fecha de publicación: Mayo 2022
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  17,00 €
  Com envellim avui i com envellíem en el passat? Què n’esperem de la darrera etapa de la vida? En aquestes i altres preguntes s’endinsa Generació senior. El llibre mostra, des del punt de vista de les mateixes persones grans, com encara continuen els estereotips i anacronismes en les relacions que la societat té amb les persones que actualment van envellint amb un perfil de formació i pràctica professional que les diferencia molt de les persones grans de fa 50 anys. A més, fa una breu mirada, molt sintètica, sobre la valoració de les persones grans en diferents moments de la història per aportar un marc de referència. El llibre clou amb una reflexió per recuperar una mirada i un tracte més adient entre generacions amb pautes valoratives, positives i ètiques amb la consideració, especialment, del respecte que mereixen. Finalment s’aporten alguns suggeriments.

  S’ha volgut aportar, amb aquesta publicació, la mirada d’un sector de la generació sènior: com veu i viu aquesta etapa del cicle vital i les distorsions de la mirada de la societat. 


  L’enfocament té un cert aire de protesta, pels molts estereotips que es pateixen, i d’una certa reivindicació per fer sentir la pròpia veu en la societat per la defensa del dret, la necessitat i el desig de ser un col·lectiu amb valor social, actiu i participatiu, en la vida de la comunitat. 


  No es parla de la visió mèdica, pròpia de la geriatria, sinó d’aspectes socials més propis de la gerontologia: vida personal, social, afectiva i emocional.

  Maria Jesús Comellas Carbó. Doctora en psicologia i professora emèrita de la UAB. Nascuda a Terrassa el 1943, s’ha dedicat al mon de l’educació des de fa 60 anys en totes les etapes educatives: infància, adolescència, adults i, durant 45 anys, a la docència universitària. Ha promogut projectes amb centres educatius i amb professionals de diferents especialitats, per poder millorar la realitat. Té 25 llibres publicats com autora única i 15 en col·laboració amb altres persones. Des del 2013 gestiona la Xarxa de Construcció de Coneixement Compartit (XEC3) amb persones jubilades que mentoritzen treballs de recerca de batxillerat i de grau en tres universitats. Col·labora amb el Diari Ara i amb diversos mitjans de comunicació de ràdio i televisió.