Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

La cura del món, dels altres i d'un mateix

Más vistas

Autor(es)La cura del món, dels altres i d'un mateix

 • Autor: Busquets Alibés, Ester ; de la Torre Díaz, Javier ; Torralba Roselló, Francesc
 • ISBN: 978-84-1303-464-5
 • 118 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 150 x 210 mm
 • Colección: Argent Viu Nº 169
 • Fecha de publicación: Mayo 2023
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  14,00 €
  El nadó neix fràgil, dependent, extraordinàriament vulnerable i ningú, ni tan sols la figura més poderosa, pot sobreviure si algú altre no en té cura. Amb el pas dels anys, se’ns s’imposa la necessitat de cuidar de nosaltres mateixos, del nostre cos i de la nostra ànima, no com un acte narcisista, ni com un objectiu en si mateix, sinó com un vehicle per poder atendre els altres. El planeta també necessita que en tinguem cura i és imperatiu que plantegem amb urgència la necessitat d’una sostenibilitat ambiental. Aquest llibre proposa les bondats d’encaminar-nos cap a una “societat de la cura”, en el marc dels tres àmbits essencials: la cura del món, la cura dels altres i la cura d’un mateix.

  En aquest llibre es recullen les ponències que van tenir lloc el maig del 2022 dins el marc de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell. L’objecte d’estudi va ser l’ètica de la cura tractada des de diferents dimensions. 


  En l’ètica de cuidar no es poden aplicar indistintament uns principis abstractes, sinó que cal estudiar, a fons, cada circumstància, cada història de vida, i trobar l’alternativa més adequada i digna per a aquella situació. 


  La cura no és una qüestió de lògica ni de justícia, sinó que té la seva arrel en preocupar-se en l’intent d’una cerca o d’una xarxa de responsabilitats. 

  Javier de la Torre és doctor en dret i llicenciat en filosofia i teologia moral. Ha estat professor de la Universitat San Pablo-CEU, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Des del 2005, treballa a la Universitat Pontifícia Comillas.

  Ester Busquets és doctora en filosofia i diplomada en infermeria. És professora de bioètica a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. És autora del llibre Ética del cuidado en ciencias de la salud (2019).

  Francesc Torralba és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i doctor en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. És professor de la Universitat Ramon Llull.