Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Les serps impossibles

Más vistas

Autor(es)

Les serps impossibles

 • Història d'una verinosa seducció

 • Autor: Torrents del Blanco, Feliu
 • ISBN: 978-84-1303-087-6
 • 206 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Monografies Nº 101
 • Fecha de publicación: Marzo 2019
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  17,00 €
  Les Serps Impossibles van néixer de la vivència d’un pagès, el qual ens va jurar i perjurar que una vegada s’havia topat, cara a cara, amb una serp molt gran, amb cap com de gos i amb cabellera com de lleó. El llibre que teniu davant és, doncs, el fruit d’entrellaçar el testimoniatge directe de persones que, algun cop, s’han creuat amb serps estranyes (gegants, peludes, que mamen llet...) l’existència de les quals és negada pels científi cs amb històries idèntiques narrades per gent d’altres èpoques, llocs i cultures i recollides en un tou de llibres. El “teixit” resultant mostra que algun ésser estrany serpenteja, des de fa temps, entre nosaltres i n’és l’origen i s’aixopluga en mites, llegendes, supersticions, cançons, menges, bèsties de foc del ric patrimoni cultural català i mundial.

  Catalunya va plena de llegendes, mites i rondandalles que parlen de serps gegantines i de colors llampants. Aquest llibre estudia aquest símbol, recull experiències de gent que ha dit veure-les i parla amb antropòlegs i científics que n’expliquen el sentit. 


  El llibre treballa dos tipus de documentació: el treball de camp (els autors han fet entrevistes al Baix Llobregat, el Priorat, la Ribera d’Ebre, l’Alt Urgell, etc), la bibliogràfica i, per últim, la de les llegendes, el folclore i la mitologia. 


  Després de 7 anys d’investigació, els autors publiquen aquest llibre únic. 

  Feliu Torrents. (Barcelona, 1956) va cursar Filologia Catalana (UB). Fou corrector, articulista i cap de redacció de la revista sindical Tintero de Bca. Jover-Credit Lyonnais i cap de l’àrea de comunicació de CCOO a Caja Madrid-Catalunya. És membre de l’Associació Tres Tombs de Torrelles de Llobregat, i corrector i articulista de la revista de l’entitat. Ha fet cursos de Narrativa, Escriptura Creativa i Estilística a l’Ateneu Barcelonès que s’han materialitzat en la publicació de relats curts a la revista digital de difusió cultural Núvol. Actualment és membre fundador i partícip de l’associació d’escriptors Verum Fictio i coautor del seu primer llibre de contes, “Xocolata Espessa”.

  Jesús Avilés. (Barcelona, 1957) va cursar Cou, és bibliòfil empedreït de llibres antics, rars, curiosos, etnològics, històrics, etc., etc. És, de fa temps, estudiós i difusor de cultura popular com a president de l’Associació dels Tres Tombs de Torrelles de Llobregat, articulista de la revista homònima i promotor de dues bèsties de foc de la mateixa associació. I, temps enrere, impulsor de l’Associació d’Estudis Torrellencs. A més a més, és cofundador i membre de la colla trabucaire Carrasquets de Torrelles. I, enllaçat amb el vell lluitador austriacista, col·laborador i partícip de Recreacions històriques a la Vila de Gràcia de Barcelona i, en concret, de la Revolta de les Quintes.