Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Malena

Más vistas

Autor(es)

Malena

  • Cuina emocional

  • Autor: Castaño Piñol, Josep M.
  • ISBN: 978-84-1303-595-6
  • 144 páginas
  • Tapa dura
  • 190 x 250 mm
  • Colección: Cuina Vària Nº 13
  • Fecha de publicación: Junio 2025
  • Ver primeras páginas
  • Disponibilidad: En existencia

    35,00 €
    “Entenc la cuina lliure, anàrquica sense punts i a part. A l’hora d’innovar l’únic important és que el nostre menjar ajudi a restau-rar en cos i ànima aquell qui el degusta.” Josep M. Castaño, àlies Xixo, reuneix per primera vegada en aquest llibre les receptes creades en el si del restaurant Malena i fa emer-gir l’essència de la seva cuina. Una creativitat desbordant i la unió de tècnica i tradició han convertit el Malena en un referent de renovació de la cuina de pagès de les terres de Lleida, feta de fruita i d’horta, d’oli d’oliva verge extra i de brasa, i l’han fet mereixedor d’una estrella Michelin i un sol Repsol. El Malena és territori, és ar-relament, és creació. És l’aroma de la llenya i la dolcesa d’un prés-sec acabat de collir. És la cuina de casa elevada al màxim nivell.

    Pròlegs de Joan Roca, Juan Mari Arzak, Elena Arzak, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas. 


    Introducció de Gemma Ruiz Gatius


     


    El llibre recull les receptes que Xixo Castaño ofereix al seu restaurant Malena de Gimenells (Segrià) i és un compendi de la seva cuina d'autor innovadora i compromesa amb el territori i la sostenibilitat.


    El restaurant Malena té el reconeixement des del 2001 d'una estrella Michelin, que avui llueix al costat d’un sol de la Guia Repsol.


    La renovació de les tècniques i la tecnologia l'ha portat a dissenyar un forn que ens permet un control absolut de la brasa i de les aromes de la llenya que caracteritzen les cuines populars de la plana de Lleida.

    Xixo Castaño va estudiar a l'Escola d'Hoteleria Sant Narcís de Girona, on va conèixer un company de classe exemplar, Joan Roca. Després va anar fent pràctiques a molts restaurants de Catalunya fins que va tornar a Lleida. Al Malena, al restaurant que el Xixo va batejar amb el nom de la besàvia, el cuiner es va fer construir un giny que ell s’havia inventat sobre el paper. “Jo me’l vaig imaginar, però un germà em va ajudar a construir-lo”. Ara és la nineta dels seus ulls.