Monàrquics i republicans a la Menorca de la Restauració (1874-1931)
Disponibilidad: En existencia
23,00 €
L’adquisició per l’autor de l’arxiu privat de l’advocat i polític mallorquí Manuel Guasp i Pujol, que seguí en tot moment l’estela política d’Antoni Maura, li ha permès obtenir una nova i valuosa font d’informació, fins ara desconeguda, de la vida de l’època. No sols la relacionada amb les forces polítiques de caire monàrquic en què Maura i Guasp van militar a Mallorca, sinó també amb les dels moviments republicans que ben aviat es despleguen a l’illa de Menorca. La descoberta d’aquests materials ha permès a l’autor d’elaborar una anàlisi molt completa de la Restauració a Menorca (1874-1931), tot relacionant-la amb la política mallorquina i espanyola, per mostrar els lligams que presenta i, alhora, les grans diferències que fan de Menorca un microcosmos polític molt singular.
- Estudi minuciós fet a partir de la correspondència de l'Arixiu Privat de Manuel Guasp, que esdevé un mirall de la vida personal, familiar, professional i política de l'època.
- Inclou una àmplia cronologia de la restauració a Menorca, Espanya i al Món.
Josep M. Quintana és doctor en Filologia Romànica, llicenciat en Filosofia i Lletres i en Dret, registrador de la propietat i membre de número de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears. Com a escriptor, ha compaginat l’assaig i el periodisme amb la investigació i la creació literària. Ha publicat una vintena de llibres de caràcter jurídic, històric i biogràfic, entre els quals destaquen La cultura catalana a Menorca (1998) i Una història particular. Els conflictes Església- Estat a la Menorca del segle XVIII (2016). També ha cultivat la novel·la, amb obres com Els Nikolaidis (2006), traduïda al castellà i al grec, Les revolucions perdudes (2008), Els herois de la nit (2010), Ningú no pot enganyar els morts (2012), amb la qual ha guanyat el premi Llorenç Villalonga, Ciutat de Palma 2011, Els Clark (2014) i La noia que va sortir d’un quadre de Botticelli (2017).