Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Padrines

Más vistas

Autor(es)Padrines

 • Cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada

 • Autor: Arqueros Claramunt, Laia ; Feito, Alba ; Inés, Núria ; Rivega, Lorena ; Tanit, Clara ; Vila Caballero, Isabel ; Visa Barbosa, Mariona
 • Ilustrador/es: Tanit, Clara;Arqueros Claramunt, Laia;Feito, Alba;Inés, Núria;Rivega, Lorena;Vila Caballero, Isabel
 • ISBN: 978-84-1303-335-8
 • 186 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Doble Tinta Nº 03
 • Fecha de publicación: Febrero 2022
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  20,00 €
  La meva àvia es deia Teresina i la meva iaia, Matilde. Elles són dues de les dones que més admiro. La Teresina va parir dues vegades i va tirar endavant una família de manera silenciosa i a l’estil formiga. La Matilde va tenir sis parts, i va tirar endavant cinc fills, amb fortalesa i humor contagiosos, a l’estil toro. Les seves dues històries contenen la de la meva mare, la meva, la de la meva filla i les de totes les dones del món. Perquè com unes nines russes ens hem anat parint les unes a les altres. Aquest llibre m’ha colpit. M’ha fet mirar endins i m’ha fet mirar enfora. M’ha connectat amb les meves arrels i m’ha fet pensar en la meva filla. I ara, després de llegir-lo, de gaudir i de plorar, travessada per totes aquestes pàgines, penso que n’hem de parlar, de tot això. Que ens les hem de dibuixar, aquestes històries. Passar el testimoni. Hem de parlar-los de les padrines, a les nostres filles. Perquè totes portem a dins l’herència de la sang, dels albats, de les ombres i de les llums que han envoltat sempre la maternitat. Clàudia Cedó Castillo, dramaturga.

  Mariona Visa: "Recopilo les confidències que em van fer les dones que vaig anar entrevistant durant tot un any, totes àvies d’entre 80 i 90 anys de les comarques de Lleida. En total, sis padrines, sis testimonis que aquí cobren vida il·lustrats per sis artistes diferents." 

  MARIONA VISA BARBOSA Lleida, 1979. És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, doctora en Comunicació Social i professora del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida.

  CLARA-TANIT Girona, 1981 És il·lustradora i dibuixant especialitzada en Relatories Gràfiques. S’ha dedicat sobretot al còmic. Ha publicat dues novel·les gràfiques. Les seves dues passions, la comunicativa i l’artística, conflueixen en el món del Graphic Recording i la Facilitació Gràfica.

  LAIA ARQUEROS CLARAMUNT Almeria, 1985 Resident a Barcelona des de 2008, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Granada i especialitzada en narració visual entre Brussel·les, l’Escola Massana i l’Escola Eina de Barcelona. Desenvolupa la seva activitat artística entre la il·lustració, el gravat, la ceràmica i projectes multiformat i híbrids.

  ALBA FEITO Uvieu, 1989 Va estudiar Belles Arts a la UB i un màster de filosofia contemporània a la UAB. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i ha impartit tallers en institucions culturals com el MACBA de Barcelona, la Tabakalera de Donosti o Las Naves de València.

  TINTA FINA (NÚRIA INÉS) Barcelona, 1987 És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, on posteriorment també va cursar un màster en produccions artístiques i investigació. Actualment compatibilitza la docència a l’Escola d’Arts Visuals del Prat de Llobregat i la relatoria gràfica en diferents iniciatives.

  LORENA RIVEGA Lleida, 1993. Dibuixa des de ben petita i sempre li ha interessat la il·lustració, el còmic i l’animació. És tècnica superior en Disseny i Il·lustració per l’EAM Leandre Cristòfol de Lleida i graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, on s’especialitza en el gravat.

  ISABEL VILA CABALLERO Blanes, 1983 Va estudiar Art Gràfic a l’Escola Joso i després el Grau Superior en Il·lustració a la Llotja de Barcelona. També tota tècnica que tingui oportunitat d’aprendre en tallers o cursos, com serigrafia, monotip i gravat. Ha col·laborat en nombroses exposicions.