Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Pedrolo informa

Más vistas

Autor(es)Pedrolo informa

 • Autor: Moreno Bedmar, Anna Maria ; Munné Jordà, Antoni ; Villalonga, Anna Maria
 • ISBN: 978-84-1303-000-5
 • 342 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Monografies Nº 97
 • Fecha de publicación: Noviembre 2018
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  22,00 €
  L’any 2014, mentre preparaven el material de l’exposició permanent de l’Espai Pedrolo al castell de Concabella (la Segarra), Adelais de Pedrolo i Anna M. Moreno-Bedmar van trobar, a la casa de l’escriptor a Tàrrega, més de dos-cents documents numerats i ordenats alfabèticament. Eren informes literaris redactats per Pedrolo sobre obres d’autors de nacionalitats i gèneres diversos, sense data ni destinatari. Pedrolo informa refà el camí que mena des de la troballa, la lectura, la classificació i l’anàlisi de cada text, fins a l’establiment d’algunes respostes sobre les editorials per a les quals treballava, les dates dels informes, els criteris literaris i comercials, sempre condicionats per la censura. I amb un sobreguany inesperat: la teoria literària de Pedrolo expressada a rajaploma just després de la lectura.

  220 comunicacions, de les quals 217 numerades i 3 sense número. Però a partir del número 201 i fins al 217 són duplicats —originals mecanografiats amb esmenes manuscrites, que fan pensar que poden ser informes lliurats a l’editorial i potser recuperats. 


  Pedrolo llegeix els llibres objecte d’informe en llengua catalana, castellana, anglesa, francesa i italiana. 

  Anna M. Moreno-Bedmar és professora de català. Ha escrit la tesi La literatura juvenil de ciència-ficció de Manuel de Pedrolo i articles. És comissària de l’exposició «Pedrolo, més enllà dels límits» (Espai Pedrolo) i de la itinerància homònima de l’Any Pedrolo.

  A. Munné-Jordà ha publicat una vintena de llibres, entre els quals Temps Obert de Manuel de Pedrolo entre les dues cultures. Darrerament ha prologat i revisat la reedició del volum Pedrolo contra els límits de Jordi Arbonès.

  Anna M. Villalonga és escriptora, professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona, investigadora i crítica. Ha publicat assaig i ficció. És la comissària de l’Any Pedrolo en la commemoració del seu centenari.