Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Qui salvarà el Corredor Mediterrani?

Más vistas

Autor(es)

Qui salvarà el Corredor Mediterrani?

 • La ruta de la seda, el canal de Panamà, l'Àrtic i el cap de Bona Esperança

 • Autor: Torrent Pujol, Jordi
 • ISBN: 978-84-1303-170-5
 • 208 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Guimet Nº 236
 • Fecha de publicación: Febrero 2020
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  17,00 €
  Un assaig per a tots els públics que tracta de manera amena sobre aquesta via de comunicació que travessa Espanya de sud a nord. El projecte ha estat al centre del debat polític les dues darreres dècades i ha estat utilitzat políticament i electoralment per gairebé tots els partits de l’arc parlamentari català i espanyol. Ofereix una mirada crítica a les polítiques públiques d’infraestructures a Catalunya, Espanya i Europa a través de l’anàlisi del passat, present i futur d’aquest gran corredor de transport. Explica també de manera molt didàctica i amb l’ajut de nombrosos mapes, les principals rutes del comerç internacional global, la nova ruta de la seda, el canal de Panamà, la ruta àrtica i la del cap de Bona Esperança. I investiga quins interessos de les grans potències globals amaguen cadascuna d’aquestes infraestructures i vies de comunicació planetàries.

  El 2020 se celebra el 150è aniversari del Port de Barcelona. Per celebrar-ho, Pagès Editors publica aquest llibre, que vol posar en valor la importància de les rutes globals de transport que viatgen a través del mar. 


  Jordi Torrent és el Cap d’Estratègia del Port de Barcelona. Ha escrit desenes d’informes sobre qüestions portuàries i ha participat en conferències i presentacions arreu d’Espanya i del món. 


  És un llibre divulgatiu que explica les polítiques d’infraestructures a Catalunya, Espanya i Europa. 


  Inclou diversos mapes que il·lustren les principals rutes de comerç. 

  Jordi Torrent Pujol va néixer a Reading al Regne Unit l’any 1971. Amb els seus pares es va traslladar a Barcelona quan tenia tres anys on hi visqué ininterrompudament fins als disset anys. Va estudiar després un any a Noruega abans de tornar a Catalunya. És llicenciat en dret per la UABarcelona i Màster en Estudis Internacionals per la UB. Va viure al Pròxim Orient (Líban i Egipte) i als Balcans (Albània i Kosovo) treballant en cooperació al desenvolupament i ajut humanitari. També ha treballat i col·laborat amb ONG dedicades a persones amb discapacitats, presos, malalties mentals i drets humans. L’última dècada ha treballat al Port de Barcelona com a responsable de la seva estratègia. Està casat i és pare de tres fills.