Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Ramon Fuster i Rabés. Biografia del mestre

Más vistas

Autor(es)

Ramon Fuster i Rabés. Biografia del mestre

 • Vida i obra del pedagog Ramon Fuster i Rabés (Bell-lloc d’Urgell, 1916 – Barcelona, 1976)

 • Autor: Sinca Algué, Genís
 • ISBN: 978-84-1303-160-6
 • 478 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 170 x 240 mm
 • Colección: Monografies Nº 110
 • Fecha de publicación: Enero 2020
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  24,00 €
  La biografia de Ramon Fuster rescata, amb l’amenitat i la fluïdesa que caracteritzen el seu autor, un dels pedagogs més fascinants del segle xx català, fundador de l’Escola Tagore (1957), a Bellaterra, el primer centre a l’aire lliure del seu temps, inspirat en l’Escola de Bosc de la mítica Rosa Sensat. Especialista també en Decroly o Montessori, Ramon Fuster va dirigir l’Escola de Jardineres-Educadores del CIC (1962- 1972), una de les experiències pedagògiques i educatives més importants i desconegudes de la nostra història recent. El seu profund compromís amb Catalunya va empènyer Fuster a multiplicar les seves activitats, com a peça clau en l’afer Galinsoga, per exemple, però sobretot va participar molt activament en la creació de la revista infantil i juvenil Cavall Fort i també va implicar-se a fons en els inicis del diari Avui. Antic professor de l’Escola Virtèlia, Ramon Fuster encara avui és recordat per un gran nombre d’alumnes i mestres com un personatge ple de bondat, a la vegada que ferm i tenaç en les seves conviccions pedagògiques.

  Aquest llibre narra amb gran rigor i passió la vida i obra del pedagog lleidatà Ramon Fuster i Rabés, l’històric degà del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de Catalunya, que el 1969 va democratitzar, desburocratitzar i catalanitzar el Col·legi per transformar-lo de nou en l’entitat defensora de la classe docent. 


  Fuster va estendre la idea que l’ofici de mestre i l’educació eren autèntiques i vertaderes eines de transformació de l’ésser humà i de la societat. 

  Genís Sinca Algué (Manresa, 1970), llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, s'ha format en llargues experiències autodidactes a l'estranger, sobretot com a corresponsal a Itàlia pel diari Avui i altres mitjans. Premi Josep Pla de narrativa 2013 per la novel.la Una família exemplar, s'ha especialitzat en biografies de grans personatges, entre els quals El cavaller Floïd, biografia del mecenes J.B.Cendrós. El seu espai “Honorables catalans” al programa Via Lliure de Rac1, de gran èxit d'audiència, ha convertit Sinca en un reivindicador eficaç de grans personatges desconeguts de la nostra història.