Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Set de mal

Más vistas

Autor(es)

Set de mal

 • Desxifrant el feixisme del segle XXI

 • Autor: Majó Garriga, Adam
 • ISBN: 978-84-1303-172-9
 • 208 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 150 x 210 mm
 • Colección: Argent Viu Nº 155
 • Fecha de publicación: Febrero 2020
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  17,00 €
  Podem parlar de feixisme, avui dia? El llibre que tens entre mans demostra que sí, que el feixisme existeix, que viu entre nosaltres i que, per molt bé que es disfressi, reconèixer- lo, i derrotar-lo, és possible. En aquest segle xxi el vell feixisme reinventat demostra, un cop més, la seva extraordinària habilitat per adaptar-se a cada context social i per assumir totes les contradiccions, les pròpies i les dels altres. Aquest eclecticisme, però, no és nou sinó consubstancial a tots els feixismes, també als de la primera meitat del segle xx que, rere una posada en escena i un discurs contundents, combinaven sense complexos conservadorisme i revolució, paganisme i ultracatolicisme, modernitat i tradicionalisme, elitisme i populisme. Però, si el feixisme no presenta un corpus teòric únic, aleshores quins són els valors o idees de fons que ens permeten identificar-lo en els nous nacionalpopulismes, en la vella extrema dreta, en els grups ultres juvenils o en els insuportables comentaris del cunyat de torn? Set de mal intenta respondre a aquestes preguntes i descriu com és el feixisme del segle xxi.

  S’ha parlat molt del perill de l’extrema dreta al sud d’Europa. Aquest llibre estudia la presència d’aquest fenomen a Catalunya i vol ser un antídot contra el seu ascens. 


  Després de fer una breu aproximació històrica al feixisme clàssic, el llibre centra la seva mirada en el context català i intenta definir què vol dir aquest terme avui dia i quins elements el defineixen. 

  Adam Majó Garriga, nascut a Manresa l’any 1968, viu a Berga i és pare d’un nen i una nena. Llicenciat en Filologia Alemanya i màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals, tot a la Universitat de Barcelona, actualment és el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat i col·labora habitualment amb el diari Regió7, Llibertat.cat i Nació Digital. Ha militat trenta anys a l’independentisme d’esquerres, es va declarar insubmís al servei militar i fou regidor municipal, a l’oposició, durant dues legislatures. Ha treballat a l’hostaleria, la docència, la traducció i la gestió pública, com a comissionat pel Centre Històric de l’Ajuntament de Manresa.