Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Del FAC a la reunió de Perpinyà

More Views

Writer


Del FAC a la reunió de Perpinyà

 • La vida de Carles Garcia Solé

 • Writer: Juvillà Ballester, Pau ; Renyer Alimbau, Jaume
 • ISBN: 978-84-1303-319-8
 • 192 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 170 x 240 mm
 • Collection: Guimet Nº 241
 • Release date: November 2021
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €17.00
  La biografia de Carles Garcia Solé és el testimoni de l’evolució de mig segle de militància independentista, des de la lluita armada del Front d’Alliberament de Catalunya a la lluita política al Bloc d’Esquerra d’Alliberament Nacional fins a l’Assemblea Nacional Catalana passant per ERC. El seu relat aporta llum a fets i plantejaments de les diverses organitzacions en les quals ha participat i col·laborat, també sobre l’independentisme basc, des de la fuga de la presó de Segòvia i illa de Yeu l’any 1976 fins a la reunió “de Perpinyà” del 2004. Aqueix llibre és una combinació de relat autobiogràfic i assaig historiogràfic amb la pretensió de situar els fets als quals hom fa referència en el context polític i social en el qual es desenvolupen i alhora revaloritzar la seva contribució i personalitat.

  Aquesta biografia és una història de combat i compromís pel país i la seva independència nacional. 


  Els records i les vivències personals que hi apareixen han estat emmarcats pels autors en el context històric i polític de l’època descrita, per tal de facilitar al lector un coneixement més precís del període en què se succeeixen els fets, amb l’objectiu de fer més entenedores actituds, reaccions i respostes de lluita, en aquest cas, de lluita armadaindependentista. 


  Una aportació documentada escrita amb voluntat de rigor, però certament des de l’estima i la complicitat dels autors envers el biografiat. 

  Pau Juvillà Ballester (Lleida, 1973) temporalment diputat de la CUP-NCG per Ponent, Pirineus i Aran. És una persona compromesa amb els moviments socials i solidaris, com de la insubmissió, per la qual fou jutjat. Ha estat delegat sindical de la CGT, membre del seu secretariat permanent i regidor de la Crida per Lleida – CUP. Interessat per la història del moviment obrer i de l’independentisme. És coautor dels llibres EPOCA, l’exèrcit a l’ombra (2010) amb Ferran Dalmau i d’El PSUC a les Terres de Lleida (1936-1986) (2014) amb Antonieta Jarne.

  Jaume Renyer Alimbau, (Vila-seca, 1958), militant independentista des de jove, actualment també és analista d’aquesta militància i divulgador, amb diversos llibres d’assaig històric i polític, com Catalunya, qüestió d’estat (1994), Un home del silenci. Jaume Cornudella i Olivé (2001) o Lluís Gausachs i Ramon. Patriota republicà i secretari del president Tarradellas (1954- 1977). És jurista i professor de la URV.