Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

La Universitat Ramon Llull

More Views

Writer

La Universitat Ramon Llull

 • Orígens i evolució del projecte universitari i desenvolupament d’un model singular d’educació superior

 • Writer: Gallifa Roca, Josep
 • ISBN: 978-84-1303-317-4
 • 296 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 170 x 240 mm
 • Collection: Guimet Nº 240
 • Release date: October 2021
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €20.00
  Aquest llibre explica els orígens i l’evolució en diverses etapes de la Universitat Ramon Llull. Per a cada període es presenten els aspectes del context social, educatiu, universitari i també eclesiàstic, així com els principals reptes de cada moment. Es descriuen les realitzacions que es van assolir i les diverses aportacions d’algunes de les persones implicades en el desenvolupament d’aquest model singular d’universitat d’iniciativa social i amb estructura i governança federals. Es presenta paral·lelament una descripció dels diversos referents sobre la identitat i missió entorn de la inspiració cristiana, així com consideracions sobre la pedagogia universitària, l’educació superior i sobre Ramon Llull, reflexions que expliquen també com s’ha configurat el projecte universitari singular i original de la Universitat Ramon Llull.

  Un projecte col·lectiu i participat que s’ha desenvolupat reunint diverses cultures i diàlegs i que ha complert trenta anys, d'aquí el motiu de l'edició d'aquest llibre. 


  Pretén donar un marc el més descriptiu possible d’alguns dels fets de la història de la nostra Universitat Ramon Llull. No es tracta d’una història “oficial”, però es tracta d’una aportació ben valuosa. 


  El que converteix aquest llibre en una peça de gran interès és que descriu els fets dins del marc social i polític en el qual es van produir. 

  Josep Gallifa va llicenciar-se en Matemàtiques (especialitat Estadística Matemàtica), en Filosofia i Ciències de l’Educació i va doctorar-se en l’àmbit de la Psicologia de l’Educació a la UB. És professor de Blanquerna des de 1986 i des de 1995 professor catedràtic en Psicologia i Educació. Ha fet recerca en els àmbits de l’educació superior i de l’educació integral, amb nombroses contribucions científiques, i ha dirigit vint-i-quatre tesis doctorals. Ha pronunciat conferències per tot el món i organitzat congressos en les seves especialitats. És membre de diverses associacions científiques i de nombrosos consells editorials de revistes científiques internacionals. Col·labora en tasques de divulgació a La Vanguardia o a Catalunya Religió. Actualment és cap de Departament de Psicologia i investigador principal del grup de recerca consolidat Psicologia, Persona i Context.