Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Del procés a la revolta

More Views

Writer



Del procés a la revolta

  • Crònica en primera persona dels dies que els carrers van dir prou

  • Writer: Ballesté Isern, Eduard ; Mercadé Massó, Albert ; Venteo Coll, Pau
  • ISBN: 978-84-1303-190-3
  • 280 pages
  • Rustic cover with flaps
  • 190 x 225 mm
  • Collection: Visió Nº 85
  • Release date: June 2020
  • See first pages
  • Availability: In stock

    €23.00
    14 d'octubre de 2019. El dia on tot tornava a començar. Un nou punt de partida. Només una premissa: no es pot restar ni indiferent ni impassible davant la injustícia. I així, per primera vegada en molt temps, tornava a aparèixer un motiu per caminar units, sense preguntar al del costat a quin partit votava, si creia en la via unilateral o en la dialogada, si era de Puigdemont o de Junqueras. Amb la indignació, la ràbia i la impotència com a motor, el Tsunami Democràtic feia la seva presentació oficial. Segurament, el que més a prop ha estat l’independentisme d’una jugada mestra. S’hi cridava llibertat, proclames antifeixistes i s’hi cantava el Bella Ciao. I la policia carregava, i disparava bales de goma. I la gent no se n’anava. No s’esvaïa la por, hi era, però sorprenentment domesticada. No tenia força suficient per imposar-se a la indignació.

    Un llibre polític on no hi té rellevància cap polític, tal i com els entenem. El protagonisme és per la gent, perquè la protagonista va ser la gent. Potser hi surts tu, potser el teu veí, la teva germana o la teva filla petita. De fet, si busques entre les imatges, potser els veuràs. 


    Serveixin aquestes pàgines com a petit homenatge a totes i tots els qui, amb encerts i errors, amb pors i dubtes, amb més rauxa que seny, però amb tota la honestedat i compromís, van omplir els carrers en una nova lliçó a mig recorregut d’un camí d’aprenentatges. 

    Eduard Ballesté Isern (1988). Graduat en Geografia i Ordenació del Territori, Màster en Cooperació i Desenvolupament Internacional i Doctor en Antropologia Social per l’Universitat de Lleida. Des de l’any 2019, treballa com a investigador postdoctoral a la Universitat Pompeu Fabra. La seva investigació s’ha centrat en la participació política juvenil, en els moviments socials i, en l’estigma i la marginalitat urbana. Ha editat, conjuntament amb Carles Feixa i M. Àngels Cabasés, el llibre Ser Jove a la Lleida d’avui (Pagès Editors, 2017) i, amb Carles Feixa i José Sánchez, el llibre ¿Qué fue de la Primavera Indignada? (Milenio, 2018).

    Albert Mercadé Massó (1988). Llicenciat en Periodisme i Enginyer en Telecomunicacions, Màster en Comunicació Social i estudis de doctorat. Actualment és sotsdirector d’El Matí de Catalunya Ràdio, feina que compagina amb la docència i la recerca en periodisme i comunicació política a la UPF. Abans havia treballat a Televisió de Catalunya, Tarragona Ràdio, la televisió TAC12 i al Centre de Cultura i Memòria del Born de Barcelona. Ha editat, conjuntament amb la periodista Mònica Terribas, el llibre DO Europa, converses sobre la identitat europea (La Magrana, 2015) i I ara, què? Carta de navegació per la Catalunya de després del procés (Pagès Editors, 2019).

    Pau Venteo Coll (1995). Graduat en Comunicació Audiovisual per l’Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a redactor i locutor en programes de Catalunya Ràdio com “El Matí de Catalunya Ràdio”, “La Nit dels Ignorants” i “Interferències”. Actualment treballa com a fotoperiodista freelance col·laborant habitualment amb l’agència de notícies Europa Press i amb Catalunya Ràdio.