Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

La casa sota la lluna

More Views

Writer

La casa sota la lluna

 • Antologia (1992-2022)

 • Writer: Escrivà Vidal, Maria Josep
 • Ilustrator: Rovira Gustems, Marta
 • ISBN: 978-84-1303-423-2
 • 180 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 150 x 240 mm
 • Collection: La Suda. Tria personal Nº 08
 • Release date: January 2023
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €20.00
  "En la preocupació per la paraula precisa, en la riquesa de comparacions i metàfores, en la saturació de ressonàncies simbòliques, en la cadència de la frase i el sentit rítmic del vers o en el domini de formes tradicionals s’hi destil·la l’essència d’una tradició literària construïda com un llegat personal a partir del qual Escrivà formalitza la seva reflexió sobre el fet poètic i la manera de representar-se en el món. La seva poesia és, de fet, l’estructura de signes que li permet posar en relació l’alteritat amb el subjecte per construir-se un a l’altre en el diàleg. Sortir enfora per tornar endins. Anar a l’objecte per trobar el subjecte. Denunciar el soroll per conquerir el silenci. Buscar-se eternament. I en la recerca, sentir la pèrdua per celebrar la vida. Cada poema dels vuitanta-vuit de l’antologia queda atrapat en algun punt d’aquesta força gravitacional que no s’atura. Un cercle tancat en etern equilibri de contraris". (Olívia Gassol Bellet)

  La poesia d'aquesta autora és el resultat d’una tensió essencial entre el goig i el dolor de viure. En els seus escrits, la plenitud cap sempre en un detall. 


  La casa sota la lluna és l’antologia més extensa de l’obra poètica de Maria Josep Escrivà. L’autora, que n’ha fet la tria, hi repassa la seva obra des de Remor alè, amb què es va donar a conèixer com a poeta el 1992, fins al seu darrer llibre, Sempre és tard, premiat amb el Miquel de Palol el 2020. 


  Inclou 10 il·lustracions de Marta R. Gustems. 

  Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968). Ha anat fent públics diversos papers en revistes literàries o fòrums especialitzats, i ha redactat el pròleg a la Poesia completa (1971-2018) de Josep Piera, publicada a València l’any 2018. Fou responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell de Gandia. En l’actualitat dirigeix la col·lecció de plaquettes de poesia «Razef» d’Edicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. Com a poeta és autora de mitja dotzena de títols. L’any 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona. Va obtenir el premi Miquel de Palol de Girona l’any 2020 i el 2021 va ser Premi de la Crítica de poesia en català. Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o Imparables.Una antologia (2004), Parlano le donne. Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008), o Women Writers in Catalan (2017). Ha publicat alguns títols de narrativa adreçats a totes les edats. Ha parlat de poesia en diversos mitjans. Des d’octubre de 2016 manté una col·laboració mensual a Radio Gandia-SER titulada "La casa sota la lluna. Una mirada poètica al món". Ha participat en recitals i festivals d’arreu dels Països catalans i més enllà. Poemes seus s’han traduït a l’italià, al francès, a l’alemany, al croat, al basc, o a l’anglès. És administradora del blog literari Passa la vida.