Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

La venjança del poeta

More Views

Writer

La venjança del poeta

 • Writer: Cortada Bover, Joan Manuel
 • ISBN: 978-84-1303-192-7
 • 240 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 150 x 240 mm
 • Collection: Proses Nº 126
 • Release date: June 2020
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €17.50
  Finals de 1472. Un membre de la petita noblesa valenciana —Jofre de Blanes— posa per escrit els records de les aventures de la seva primera joventut. A través d’ells, relata l’insòlit encàrrec fet pel seu oncle, hereu del poeta Ausiàs March, que portarà el jove Jofre a un llarg viatge per Catalunya i Castella a la recerca d’una dona desapareguda molts anys abans. Les aventures i els viatges d’en Jofre, que comparteix en tot moment amb un personatge molt peculiar pertanyent a la seva mateixa classe social, de nom Joanot Martorell, el portaran també a veure’s involucrat activament en la cruel guerra civil que durant més d’una dècada assolarà les terres de Catalunya. El seu relat ens fa conèixer millor les personalitats de dues figures cabdals de les lletres catalanes medievals, com són Ausiàs March i Joanot Martorell, així com un dels episodis més devastadors i menys coneguts de la història del nostre país.

  És un text molt ben escrit, que té tots els ingredients del relat de fets històrics, però amb l’afegit de ficció detectivesca. 


  L’autor demostra que té domini del relat, del diàleg, del tramatge i de donar continuïtat a la narració. 


  És un llibre destinat a aquell públic interessat per la història de Catalunya i la seva literatura medieval. 

  Joan Manuel Cortada va néixer a Barcelona durant els anys posteriors a la II Guerra Mundial. Impulsat pel seu interès pel mar i l’aventura, l’any 1971 obté el títol de capità de la Marina Mercant i navega durant deu anys per l’Atlàntic Nord i la Mediterrània. Cursa també estudis de Dret i el 1976 obté la llicenciatura d’aquesta disciplina per la Facultat de Barcelona. Posteriorment, treballa a Barcelona i Madrid en empreses marítimes i també com a especialista en assegurances i dret marítims. Entre 2010 i 2019 ha publicat les novel·les El cicló de 1492, Preludio a un amanecer de fuego i Ojos que miran al cielo.