Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Lletres de combat

More Views

Writer

Lletres de combat

 • Writer: Quintana Petrus, Josep Maria
 • ISBN: 978-84-1303-154-5
 • 384 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 150 x 240 mm
 • Collection: Lo Marraco Nº 359
 • Release date: January 2020
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €22.00
  Lletres de combat és un viatge literari a través dels corrents de pensament que han reflexionat sobre el fet religiós durant el darrer segle. Josep M. Quintana proposa en aquest llibre una debat intel·lectual entre dos germans de mirada i personalitat divergents. Un és un intel·lectual de pedra picada, mesurat i fidel a l’ortodòxia, però que no defuig el diàleg. La passió i la l’entusiasme defineixen, en canvi, l’altre germà, d’idees més radicals i ferm defensor de la teologia de l’alliberament. A través de les cartes que s’envien, l’autor fa de la novel·la un vaixell que permet navegar per la història i per les controvèrsies del pensament religiós. Una reflexió, feta literatura, que exposa els conflictes culturals i religiosos que han ocupat al llarg del segle xx a l’Església catalana i espanyola i ens transporta per escenaris que abracen la Guerra Civil, el franquisme i el Concili Vaticà II fins al Xile de Salvador Allende.

  Un llibre d’idees. Josep M. Quintana ens ofereix aquesta vegada una gran novel·la, un monument a l’erudició històrica i eclesiàstica. 


  El relat és d'una gran potència i precisió narratives, amb un gran treball documental al darrera. 


  Repàs històric a les vicissituds de pensament per les quals ha passat l'església des de la guerra espanyola. 

  Josep M. Quintana és doctor en Filologia Romànica, llicenciat en Filosofia i Lletres i en Dret, registrador de la propietat i membre de número de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears. Com a escriptor, ha compaginat l’assaig i el periodisme amb la investigació i la creació literària. Ha publicat una vintena de llibres de caràcter jurídic, històric i biogràfic. També ha cultivat la novel·la, amb obres com Els Nikolaidis (2006), traduïda al castellà i al grec, Les revolucions perdudes (2008), Els herois de la nit (2010), Ningú no pot enganyar els morts (2012), guanyadora del Premi Llorenç Villalonga, Ciutat de Palma 2011, Els Clark (2014) i La noia que va sortir d’un quadre de Botticelli (2017).