Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Pells mortes i Quan els arbres encara feien ombra

More Views

Writer


Pells mortes i Quan els arbres encara feien ombra

 • Writer: Barragán Gutiérrez, Reyes ; Saumell Olivella, Eva
 • ISBN: 978-84-1303-337-2
 • 180 pages
 • Rustic cover
 • 110 x 210 mm
 • Collection: Teatre de Butxaca Nº 38
 • Release date: February 2022
 • Premis SAÓ de textos teatrals de petit format 2019 i 2020
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €14.00
  PELLS MORTES. A partir de quatre dones d’una mateixa família, que pertanyen a quatre generacions diferents, l’obra aborda la memòria històrica i, alhora, la memòria individual i col·lectiva —íntima i familiar— de totes elles. Un cor de veus en femení que dialoga, s’enfronta i lluita per aprofundir en una recerca vital que els ha de permetre viure el present per poder gestionar el futur: el seu i el de les que vindran.

  QUAN ELS ARBRES ENCARA FEIEN OMBRA. La Remei és gran i viu sola. Un matí rep la visita d’una jove del seu barri. Arran de la visita, el present i el passat, el pas del temps, el ressò de moments viscuts, silencis i culpes es donen cita al seu menjador. A poc a poc, davant dels nostres ulls, es va esgranant la vida de la Remei: veiem el seu barri, les dones que l’envolten i descobrim finalment el perquè de la seva soledat.

  De Pells mortes, el jurat en va destacar la perspectiva femenina amb què s’aborda la memòria històrica –especialment des del punt de vista íntim i familiar– a través de quatre generacions de dones i, de l’altra, la teatralitat del text –en el tractament espacial i la coralitat dels personatges– que ofereix moltes possibilitats d’escenificació. 


  Quan els arbres encara feien ombra tracta temes punyents de la societat actual com l’avortament, la Síndrome de Down i l’erotisme i fa un tractament especial cap als personatges femenins i l’enfocament intergeneracional, sobretot de la protagonista, la Remei, una senyora de 80 anys. 

  Eva Saumell (Vilafranca del Penedès, 1973) Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona (1994) i doctora en Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2015), compagina la seva tasca professional com artista-pedagoga en col· lectius molt diversos vinculats al Tercer Sector amb la interpretació, la direcció escènica, l’escriptura i la investigació teatral.

  Reyes Barragán. (Llinars del Vallès - 1969). És llicenciada en Filologia Catalana i treballa com a tècnica del Consorci per a la Normalització Lingüística. Es forma com actriu a l’Estudi de Teatre Nancy Tuñón de Barcelona i com a dramaturga a la Sala Beckett. Ha escrit i dirigit textos propis i adaptacions per al grup Till-Tall del qual forma part. És l’autora de Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès que aquest grup vallesà posa en escena des de l’any 2000.