Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Teatre: Científicament s'ha demostrat... / Olor de cebes / Viatge enllunat

More Views

Writer

Teatre: Científicament s'ha demostrat... / Olor de cebes / Viatge enllunat

 • Writer: Barceló Cullerés, Joan
 • ISBN: 978-84-1303-215-3
 • 216 pages
 • Rustic cover
 • 110 x 210 mm
 • Collection: Teatre de Butxaca Nº 37
 • Release date: November 2020
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €15.00
  Científicament s’ha demostrat... A la ciutat d’Ensaïmada, els savis de la Comissió d’Assumptes Introbables suggereixen al Sobirà Babalà que empresoni tots els colors. La ciutat resta del tot grisa, apagada, sense vida, fins que un incident farà que tot comenci a canviar.

  Olor de cebes. A Ensaïmada, un cop destronat el Sobirà Babalà, ha pujat al tron el savi Dependecomtoqueu. Els seus habitants han de cuinar amb ceba i han de beure només sucs de ceba. D’aquesta manera el sobirà s’assegura que la gent plori i no rigui més. El Joglar farà que tot canviï, gràcies a una petita revolta la gent plantarà flors i riurà de nou. El sobirà, però, sabrà adaptarse als nous canvis.

  Viatge enllunat. Adaptació teatral de la novel·la juvenil homònima de Joan Barceló. Nissos és un jove que vol veure l’altra cara de la lluna i dels astres i decideix emprendre un viatge en què l’acompanyaran altres personatges peculiars. Al llarg del trajecte màgic amb l’avió Sobrassada viuran un seguit d’aventures plenes de fantasia, coneixeran personatges curiosos i llocs singulars. Una obra amb una imaginació desbordant que és una invitació al somni i a la recerca del sentit pur de la vida.

  El 2020, en el marc de la celebració de l’Any Barceló, aquest volum és dedicat al seu teatre, a les tres obres publicades entre 1977 i 1984. 


  Conegut sobretot com a poeta i narrador, l’escriptor Joan Barceló i Cullerés també va concrear el teatre. Molt poc, malauradament, perquè la mort se l’endugué massa d’hora. 


   

  Joan Barceló i Cullerés (Menàrguens, 1955 − Barcelona, 1980). Pintor, poeta, narrador i dramaturg. Amb una obra d’alta qualitat va ser la gran promesa de la literatura catalana que una mort prematura va estroncar. Va destacar en l’àmbit de la literatura juvenil amb Ulls de gat mesquer, Viatge enllunat o Que comenci la festa! (Premi Folch i Torres, 1979); va excel·lir en la poesia amb Immortal mort que et mors (Premi Consol Colell, 1975), Pas de dansa o Diables d’escuma (Premi Vicent Andrés Estellés, 1979). Com a autor de contes, va destacar amb el llibre Miracles i espectres, i com a novel·lista per a adults amb Trenta taronges, Diumenge a la tarda i Pare de rates.