Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

You have no items in your shopping cart.

Subtotal: €0.00

Síria sense flors

More Views

Writer

Síria sense flors

 • Writer: Àlvarez Roig, Cristina
 • ISBN: 978-84-1303-477-5
 • 88 pages
 • Rustic cover with flaps
 • 150 x 240 mm
 • Collection: La Suda Nº 257
 • Release date: June 2023
 • Premi Jordi Pàmias de Poesia de l'Ajuntament de Guissona, 2022
 • See first pages
 • Availability: In stock

  €12.00
  Síria sense flors és un doble viatge al cor de la bellesa i de la barbàrie. És una travessia en què la viatgera, igual que Ulisses, cerca la seva Ítaca particular fent del temps un sol temps, el de l’horror i el de la subtilesa, el de l’amor i el mai més, entrellaçant-se en uns poemes amb tota la força lírica i reivindicativa de la poesia en majúscules escrita sense concessions. Amb aquest poemari Àlvarez Roig ha escrit un llibre definitiu, fundacional i redemptor d’una realitat tan propera com ignorada pels ulls d’Occident, que prefereix obviar l’existència de tots els pobles desheretats de la terra. L’obra fa de pont entre cultures, entre passat i futur i entre el jo i l’altre. Síria sense flors fa reviure els morts, sacseja els vius i suposa una nova fita dins d’una trajectòria poètica coherent, sòlida i madura.

  Segons el jurat es tracta d’un poemari altament unitari, molt interessant pel seu fil temàtic, coherent, amb imatges molt potents i un nivell sostingut amb molt de mèrit i talent; una obra delicada i treballada, que transmet subtilesa i compromís. 


  Síria sense flors és la historia d’un trajecte, d’un viatge fins al Pròxim Orient, però també és una petita transformació interior. 


  24 poemes escrits amb decasíl·labs, alexandrins i tetradecasíl·labs sense rima que expliquen un trajecte aparentment cronològic, i hi ha un personatge que pren la paraula i ens mostra com va descobrint llocs i gent diversa. 

  Cristina Àlvarez Roig (Barcelona, 1973) combina l’arquitectura amb la fotografia, l’estudi de l’art i l’escriptura. Ha obtingut nombrosos reconeixements en poesia i, a banda dels llibres col·lectius, ha publicat La mar d’or (Òmicron, 2011), Oasi privat (Òmicron, 2014), Cosmogonia Terrenal (Premi Torre de Piles, Edicions del Sud, 2019), L’evangeli segons la mar (Premis de la Mar, Ajuntament de Castelló de la Plana, 2020), Cerimònia del te (Premi Festa d’Elx, Ed. Bromera, 2020), Firmament obert (Premi Vila de Santanyí, AdiA Ed., 2021) i Un auditori per als ocells (Premi de la Nit de la Poesia al carrer, Pagès Ed., 2022). Amb Israel Clarà ha escrit L’omega de la rosa (Gregal, 2019).