Tel. +34 973 23 66 11

editorial@pageseditors.cat

No tiene artículos en su carrito de compras.

Subtotal: 0,00 €

Breu història de l'art als Països Catalans

Más vistas

Autor(es)

Breu història de l'art als Països Catalans

 • Autor: Fontbona de Vallescar, Francesc
 • ISBN: 978-84-1303-344-0
 • 248 páginas
 • Tapa rústica con solapas
 • 105 x 150 mm
 • Colección: DivÈrsia.cat Nº 06
 • Fecha de publicación: Mayo 2022
 • Ver primeras páginas
 • Disponibilidad: En existencia

  19,00 €
  Un viatge per l’evolució de la pintura, l’escultura i les altres arts plàstiques a les terres de llengua catalana. Partint de l’art antic, el pes principal del llibre recau en l’art romànic, el gòtic, el renaixentista, el barroc, el neoclàssic, el modernista i les diverses tendències del segle XX. Si bé el Renaixement i el Neoclàssic tingueren aquí una presència essencialment importada, els altres estils –compartits amb la resta d’Europa- hi fructificaren amb personalitat pròpia. En època medieval, era molt freqüent la presència d’artistes dels diferents regnes de la confederació catalano-aragonesa fora del territori originari, pràctica que continuarà però amb menys intensitat. En canvi, la influència de l’art català a l’estranger, bé que també existí abans, no es fa patent amb contundència fins l’edat contemporània. Un fenomen abassegador com la colonització cultural castellana, a nivell lingüístic, és, però, molt menys intens a nivell plàstic.

  *Vols SUBSCRIURE'T a la col·lecció? Descarrega't la butlleta, omple-la i envia'ns-la! 


  Francesc Fontbona: "un llibret com aquest només pot ser una mena de guia, i encara subjectiva. Algú que coneix una mica més la història de l’art català que la majoria ajuda a aquesta a endinsar-s’hi." 


  "He optat per definir els límits no d’un art nacional català sinó d’allò que contenen les fronteres de l’antic principat i els nous regnes generats, com l’art dels països de parla catalana, amb la Franja i Andorra inclosos, més que no dels països catalans." 


  Inclou 65 fotografies d'algunes de les obres més destacades citades al llibre. 

  Francesc Fontbona (BCN, 1948). Doctor en Història, acadèmic de Belles Arts, membre de l'Institut d’Estudis Catalans i honorari de la Hispanic Society de Nova York. Dirigí la Unitat Gràfica (Biblioteca de Catalunya). President de l’Institut Amatller d’Art Hispànic. Ha publicat, entre altres obres, La crisi del Modernisme artístic, El paisatgisme a Catalunya, Anglada-Camarasa, 2 toms d’Història de l'Art Català, La xilografia a Catalunya 1800-1923, Josep Mompou i Art: plaer o penitencia? Director de l’obra El Modernisme, és autor també de la novel·la La campana de vidre.